Marvel’s Spider-Man: The Heist | DLC

Vorige maand werden we verrast door de komst van Marvel’s Spider-Man, ontwikkeld door Insomniac Games. Deze fantastische videogame-adaptie van ieders favoriete webslingende superheld gooide hoge ogen en met de komst van nieuwe content voegt Black Cat zich bij hem in het eerste hoofdstuk van het episodische DLC-pakket: The City That Never Sleeps.

The Heist is het eerste deel uit het drieluik van DLC-content, en bestaat uit een handvol verhaalmissies en enkele bonusuitdagingen. Het verhaal begint met een inbraak in een kunstgalerie. Na het vechten met tientallen maffia handlangers van Hammerhead, ziet Spidey al snel dat Black Cat een eigenaardige USB-drive steelt en vanaf dat moment gaat hun vreemde relatie door een spannende, zij het korte achtbaanrit. En ondanks de lengte van dit toch wel korte verhaaltje vond ik het echt spannend om naar de avonturen van Spider-Man en Black Cat te kijken. Er zijn momenten die oprecht lijken, maar je weet nooit of dat uiteindelijk tot bedrog zal leiden. Dit komt voornamelijk door Black Cat’s dubbelzinnige ondertonen en haar mysterieuze bedoelingen evenals Spider-Man verbijsterde reacties, welke ronduit intrigerend te noemen zijn.

De eigenlijke missies binnen The Heist zijn gevarieerd en spannend te noemen. De openingsscene welke plaats vind in een kunstmuseum is gevuld met keiharde actie, en vanaf dat moment zul je merken dat je bommen onschadelijk maakt, Black Cat door New York City jaagt en zelfs met haar samenwerkt gedurende één segment.

Challenges

Naast de verhaalmissies zijn er nog een aantal extra verzamelobjecten en zijmissies om aan te pakken. Ten eerste kun je de stad doorzoeken om de gestolen kunst van de originele Black Cat terug te vinden en mag je diverse criminele activiteiten van de maffia voorkomen. De coolste toevoeging is zijn de Screwball Challenges, welke opgedeeld zijn in drie verschillende uitdagingen. In de eerste instantie zijn deze challenges simpel opgezet, maar de uitdaging zit hem in de vorm van een lastig scoresysteem. In principe biedt elke uitdaging fotomomenten die je kunt activeren om je score te verhogen. Met het voltooien van de Screwball Challenges krijg je Challenge Tokens welke je weer kan besteden om nieuwe Spidey Suits te krijgen.

Marvel’s Spider-Man_20181023153358

Kort

Ondanks dat The Heist DLC best tof uitgewerkt is, is het allemaal nogal aan de korte kant. Dit komt omdat de DLC slechts een paar verhaalmissies bevat, welke hooguit die uurtjes in beslag neemt. Als je alle optionele inhoud wilt behalen, kunt je er een dik uur aan toevoegen, afhankelijk van je vaardigheidsniveau. Daarnaast zorgt het einde van de korte DLC voor wat irritatie omdat dit alles op een flinke cliffhanger eindigt. De complete DLC, bekend als The City That Never Sleeps, is simpelweg één verhaal dat in drie delen wordt verteld. Dit is lichtelijk vervelend, aangezien er elke maand een nieuw stuk in het drieluik wordt gelanceerd. Het zou beter zijn geweest als Insomniac dit alles tegelijk hadden uitgebracht.

Conclusie

Als het eerste stuk DLC voor Marvel’s Spider-Man, biedt The Heist een paar spannende verhaalmissies en een aantal zeer coole extra’s. Het is alleen zo jammer dat de DLC zo kort is en het feit dat The Heist eindigt op een cliffhanger zal zeker veel fans irriteren. Ik raad daarom ook aan om te wachten tot alle drie de DLC’s zijn uitgekomen om zo een compleet mogelijke ervaring te krijgen.

Als ik de DLC losstaand moet beoordelen kan ik concluderen dat The Heist in grote lijnen flink tegen valt. Daarom vindt je onder deze DLC review dan ook geen score, en krijgt het complete pakket pas een beoordeling wanneer The City That Never Sleeps compleet is uitgekomen.

Ook interessant
P.T.-achtige horrorgame Visage verschijnt deze Halloween
NL / EN