Misschien is het je opgevallen dat er in het verleden nooit een thirdparty controller beschikbaar was voor de Playstation 4. Oké, we hebben wel eens een controller van een andere partij mogen testen, maar deze was zo bedroevend slecht. Maar nu komt ineens Nacon met een speciale eSport controller voor de Playstation 4. Is het de moeite waard om deze aan te schaffen? Je leest het in deze nieuwe hardware review!

We mochten aan de slag met de Nacon Revolution Pro Controller. Dit is een speciale controller voor de Playstation 4, welke flink geinspireerd is door de Xbox One Elite Controller. Dit kun je ook merken door het design, want zo zijn de analoge sticks precies hetzelfde geplaatst en is de vorm in grote lijnen gelijk aan de Xbox One controller. Op zich niet gek, want de eerder gereleaste PC controllers van Nacon kennen dit design ook, en niets is makkelijker om je succesvolle controller zo min mogelijk aan te passen. Voor Xbox gamers die de overstap willen maken naar de Playstation 4 kan dit als een pluspunt worden beschouwd. De layout van de Xbox controller is nu eenmaal fijner dan de Dualshock 4 controllers.

nacon revo 1

Ledjes hier, ledjes daar

Toch zijn er wezenlijk veel verschillen te noemen. Ondanks dat je nu dus met een soort van veredelde Xbox controller kunt gamen op jouw Playstation 4, is er toch wezenlijk verschil. Zo ligt de Nacon Revolution Pro ongelooflijk lekker in de hand. De controller kent een stroeve textuur waardoor deze niet zomaar uit je hand glijdt en waardoor je dus meer on-point blijft tijdens een heftig potje Overwatch of Battlefield 1. De controller kent een matzwarte kleur en wordt opgeleukt doormiddel van een aantal ledjes, waaronder een rondom de rechter analoge stick. Deze lichtjes zijn er natuurlijk niet voor de show, maar geven je aan met wat voor profiel je speelt. Als je de controller in zijn standaard waarde zet zal het lampje rondom de stick blauw zijn, maar als je de “advanced-mode” aan zet zal deze rood kleuren. Een aantal ledjes rondom de touchpad laten je zien met welk profiel je speelt.

nacon revo 2

Compleet aanpasbaar

Dat is nog niet eens alles want de Nacon Revolution kent ook een aantal mooie aanpasbare zaken. Zo kun je doormiddel van gewichtjes zelf bepalen hoe zwaar je de controller wilt hebben. De een vindt het fijn om met een hele lichte controller te spelen, terwijl de andere een zware prefereert. Dankzij een lipje kun je twee houders losmaken in de controller om de gewichtjes te plaatsen.

Een ander punt is dat de controller naast de standaard knoppen ook vier nieuwe knoppen op de achterkant zitten. Voor diverse games is dit een handige extra om sneller te herladen, te duiken op de grond, een melee aanval te doen of juist te rennen. Zodoende hou je meer controle over je triggers en ben je vele malen accurater.

nacon revo 3

Een mooie extra is dat de Nacon Revolution compleet aanpasbaar is dankzij een companion app. Via dit handige programmaatje, wat je op de PC installeert, kun je alle knoppen opnieuw programmeren naar je eigen smaak. Daarnaast is het ook mogelijk om de “dead-zone” van je analoge sticks aan te passen, kun je de sterkte van de rumble functie instellen en je kunt zelfs de kleurtjes van je ledjes aanpassen. In totaliteit kun je vier profielen aanmaken, waarmee je met een druk op de knop in kan overschakelen. Zodoende kun je voor verschillende games een profiel maken waarin alles ingesteld staat, zoals jij het wilt.

nacon revo 5

The downside

Tot zover alleen maar lof voor de Nacon Revolution Pro, maar toch kent de controller een aantal kleine minpuntjes. Een van de punten is dat de controller niet draadloos te gebruiken is. Nacon geeft aan dat eSporters zo min mogelijk inputlag willen hebben, en een bedraade controller zorgt hiervoor. Je krijgt bij de controller dan ook een drie meter lange draad welke gevlochten is. Zodoende komt de kabel niet zo snel in de knoop. De draad is niet echt heel hinderlijk, maar het was fijner geweest als Nacon ons een optie had gegeven om zowel bedraad als draadloos de controller te kunnen gebruiken.

nacon revo 4

Een andere minpunt zijn de shoulderbuttons en triggers die de controller kent. Waar de originele Dualshock 4 als Xbox One controllers een goede inkeping kent voor je vingers, mis ik deze op de Nacon Revolution Pro. Daarnaast zijn de schouderknoppen en triggers ook wat schuiner geplaatst, waardoor ik het idee heb dat ik wat krampachtiger aan het richten en schieten ben. Zodoende heb je niet echt de juiste grip, wat natuurlijk wel funest kan zijn in een potje competitief Overwatch. Ik moet wel zeggen dat je hieraan went, naarmate je langer met de controller speelt.

Conclusie

De Nacon Revolution Pro Controller voor de Playstation 4 is een mooie aanvulling voor mensen die eens iets anders willen dan een normale Dualshock 4 controller. Voor Playstation 4 bezitters is het een mooi antwoord op de Elite controller voor de Xbox One. Voor 110 euro krijg je een hoogwaardige doosjes gevuld met alles erop en eraan. Een opberg tasje, gevlochten snoer, gewichtjes, diverse boekjes, stickers en natuurlijk de controller. Dit kek stukje hardware is mooi afgewerkt met een Xbox layout, diverse ledjes en een geweldige grip. Het is dan ook alleen zo jammer dat de Revolution Pro alleen bedraad te gebruiken is en dat de triggers niet helemaal lekker geplaatst zijn.

Maar gelukkig is de controller helemaal naar je eigen smaak in te richten dankzij de companion app. Zodoende heb je een shitload aan opties welke je helpen om flinke resultaten te halen tijdens diverse competitieve games. Voor die mensen is de controller dan ook zeker een aanrader!

NACON REVOLUTION PRO | HARDWARE
HOT!
 • Xbox layout op Playstation 4!
 • Geweldige grip
 • Compleet aanpasbaar
NOT!
 • Triggers zijn niet optimaal
 • Alleen bedraad te gebruiken
85%SCORE
Waardering gebruiker: (1 Stem)
1%

2 reacties

  • Rowdy Oomen
   Rowdy Oomen

   Wellicht vanwege de extra functies die deze controller te bieden heeft? Het is daarnaast ook een kwestie van smaak. De een kan het goed af met een normale controller, terwijl de ander een customisable controller wilt hebben met extra triggers, gewichtjes en aanpasbare pookjes.

   Naast de Nacon controller, zijn er ook Scuff controllers waarmee dit ook kan.