NACON Revolution X Pro | REVIEW

Budget Elite controller weet niet te overtuigen

Uitgever:
NACON
Platform:
Xbox One, Xbox Series X | S, PC
Our Score
65

NACON is naast een uitgever en ontwikkelaar van games ook een fabrikant van diverse gaming accessoires. In het verleden hebben wij dan ook de NACON Revolution Pro controllers voor PlayStation-consoles mogen testen, en onlangs kregen wij de kans om de nieuwe Revolution X Pro te testen, welke specifiek is ontworpen voor Xbox- en PC-gamers.

De Revolution X Pro is een controller welke lijkt te concurreren met de Elite-controllers van Microsoft zelf. De controller kent dan ook het officiele “Designed for Xbox” predikaat en biedt in de eerste instantie aardig wat comfort. Daarnaast kent de controller een ingebouwde Dolby Atmos functie. De Revolution X Pro is helaas niet draadloos, maar kent gelukkig een USB-C kabel met een lengte van 3 meter, wat voor de meeste gamers wel lang genoeg moet zijn. Doordat de controller bekabeld is levert dat wel een voordeel op in de latency, waardoor je sneller en accurater kunt reageren op benauwde situaties in shooter games zoals Call of Duty. Of de NACON Revolution X Pro de Elite controller van Microsoft weet te overtreffen en dus werkelijk weet te overtuigen, lees je in de onderstaande review!

De Revolution X Pro is daarnaast ook volledig te customizen, en je kunt de controller dan ook helemaal instellen zoals je zelf wilt. Zo zijn de facebuttons, analoge sticks en triggers allemaal in te stellen zoals je het zelf wilt. Ook worden er bij de controller gewichtjes geleverd waardoor je zelf het gewicht van de controller kunt bepalen. Ik moet wel zeggen dat de Revolution X Pro met de zwaarste gewichtjes alsnog best wel licht aanvoelt, iets wat de PlayStation variant totaal niet had. Ook is het mogelijk om de thumbsticks en de ringen van de analoge controllers aan te passen naar je smaak, en kent de controller tevens een RGB lampje bij de rechter analoge stick.

Aan de achterkant bevinden zich, net als de Xbox Elite controller, vier knoppen die je ook zelf in kunt stellen naar eigen wens. Hoewel deze knoppen op een hele goede locatie zitten, moet ik wel zeggen dat ze erg goedkoop en plastic aanvoelen, daarnaast zitten deze op een vaste plek en kun je ze niet zoals de Elite controller verwijderen. In totaal kun je vier profielen opslaan in de controller en kun je door middel van een schakelaar tussen deze profielen schakelen.

De controller is via de Nacon-app naar je eigen wens in te stellen. Deze app kun je downloaden op PC en Xbox en dit werkt allemaal best intuïtief. In deze app kun je kiezen uit een aantal vooraf ingestelde besturingsschema’s die het beste passen bij verschillende genres. Je kunt deze ook als basis gebruiken om ze allemaal naar je eigen smaak te maken of aan te passen, en tot vier actieve profielen tegelijk in te stellen .

Als je jezelf een beetje verdiept in de app, kun je niet alleen de lay-out van de knoppen aanpassen, maar ook de toewijzing van de stick en de triggergevoeligheid aanpassen. Als dit alles nieuw voor je is, biedt NACON je naast de vooraf ingestelde profielen ook een digitale handleiding.

Qua features weet de NACON Revolution X Pro je voldoende te brengen. Maar ondanks dat dit een premium controller moet zijn, moet ik wel zeggen dat er een aantal dubieuze keuzes gemaakt zijn als het gaat om bouwkwaliteit en design van de controller. De Revolution X Pro wordt, net als de Xbox Elite controller, geleverd met een handige opbergbox. Deze is van hoge kwaliteit en hier kun je netjes je controller in opbergen, samen met de diverse gewichtjes, thumbsticks en andere zaken.

Als je naar de controller zelf kijkt valt het al gelijk op dat deze best wel een beetje goedkoop oogt door het plastic design wat NACON gebruikt heeft. Hoewel het apparaat best lekker in de hand ligt, is de controller een beetje aan de grove kant in vergelijking met een normale Xbox controller. Dit merk je vooral aan de triggers, die hierdoor niet helemaal optimaal te bereiken zijn met je vingers wat op den duur aardig wat kramp kan veroorzaken tijdens hectische speelsessies.

Conclusie

De NACON Revolution X Pro controller is in de eerste instantie een goedkoper alternatief voor diegene die de Xbox Elite controller te duur vinden. Toch moet ik wel zeggen dat deze zogenaamde “premium” controller wel echt onder doet voor de controller van Microsoft zelf. De Revolution X Pro oogt en voelt namelijk een stuk goedkoper aan en qua bouwkwaliteit is het zeker een stap terug. Ook zijn de triggers een beetje ongeluk geplaatst waardoor je zo nu en dan een beetje kramp in je vingers kan krijgen. Als ik je dan een tip mag geven, dan zou ik gewoon even doorsparen voor een Xbox Elite controller, aangezien deze een veel betere bouwkwaliteit kent, bestaat uit luxere materialen en ook een stuk beter in de hand ligt.

NACON Revolution X Pro | REVIEW
HOT!
Veel customization opties
Genoeg toffe accessoires bijgesloten
Hoogwaardige carry case
NOT!
Controller ligt een beetje chunky in de handen
Met de zwaarste gewichtjes voelt de controller nog steeds erg licht aan
Voelt en oogt goedkoop aan qua bouwkwaliteit
Triggers zijn een beetje ongelukkig geplaatst
65
SCORE

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x