Nintendo heeft zojuist via een YouTube video de Nintendo Switch Lite officieel aangekondigd.

De Nintendo Switch Lite is een kleinere versie van de gewone Nintendo Switch en is puur als handheld te gebruiken. Dit houd in dat de Lite niet aan te sluiten is op de tv.

de Nintendo Switch Lite verschijnt op 20 september 2019 en komt in drie kleuren: grijs, turquoise en geel. Tevens zal de Lite versie geen beschikking hebben over HD Rumble en Motion Controls aangezien de Lite één geheel is en geen losse joy-Cons bevat. Wel zijn de losse richtingsknoppen vervangen voor een heuse D-pad.

Wanneer een Switch game speelbaar is in handheld modus is deze dus automatisch speelbaar op de Lite. Voor spellen die gebruik maken van HD-Rumble en Motion Controls, zoals 1-2 Switch en Mario Party, zul je aparte Joy-Cons moeten gebruiken.

10 reacties

  • Avatar
   Anoniem

   Janneke Zwa in Amerika ongeveer 200 dollar. Prijs voor Nederland (Europa) is nog niet bekend. Maar de switch was hier ook duurder dan in Amerika. Prijs zal hier ongeveer tussen de 250 en 300 liggen, maar dit is een gok!

  • Avatar
   Anoniem

   Rob van Gorsel als het werkelijk tussen de 250 en 300 kost, is dit te duur om te verantwoorden dit in plaats van een gewone Switch te kopen. 200-225 zou goed zijn

 1. Avatar
  Anoniem

  Zolang ik niet gewoon m’n save files kan ‘switchen’ tussen mijn Switch en de Switch Lite gaat dit voor mij helaas niet door. Essentieel voor mensen die beiden bezitten, vanwege progressie in spellen.

  • Avatar
   Anoniem

   Rob, ja, maar om elke keer die datatransfer te moeten doen… het idee van zo’n console is toch het gemak? Even gauw gamen in de trein, kom je thuis, moet je eerst klooien om verder te kunnen op je tv.

  • Avatar
   Anoniem

   Esther, het is geen vervanging van de 3DS, het is een vervanging van de Switch. Ik begrijp niet zo goed wat je bedoelt; de Switch Lite draait geen 3DS maar Switch games. De normale Switch is een stapje groter maar even mobiel als de Switch Lite, en de Switch Lite is nou ook weer niet zó anders. Eerder een downgrade doordat er veel opties weggehaald zijn die de Switch nou juist zo tof maken (zowel voor thuis als onderweg).

  • Avatar
   Anoniem

   Ik ken veel (-18) mensen (die vroeger op 2/3DS speelden) waarvoor de Switch te duur was, dus deze handheld only versie is een gat in de markt. Zelf speel ik zelden in handheld mode op mijn switch, dus voor mij is het niet interessant.
   Wat Les Lee zegt over de save files, daar ben ik wel volledig mee akkoord. Veel mensen gaan deze hierdoor niet (bovenop hun gewone Switch) kopen.