Pokémon Sword & Shield: The Crown Tundra | DLC

Isle of Armor, het eerste deel van de Pokémon Sword / Shield DLC, vond Tessa al zeer vermakelijk. Nu is daar The Crown Tundra, het tweede deel van de DLC. Vindt zij de nieuwe DLC net zo vermakelijk of wellicht nog veel veel leuker? Je leest het in deze review!

Net als bij the Isle of Armor stap je in de trein om naar het nieuwe gebied af te reizen. Waar the Isle of Armor een eiland is, is  The Crown Tundra een gebied helemaal in het zuiden gelegen. Het is er erg koud met veel sneeuw en ijs. Uiteraard is er weer een blik Pokémon open getrokken waar je op kunt jagen. Waaronder ook veel legendarische verschijningen. Net als Isle of Armor is het weer een losstaand verhaal met de daarbij behorende personages.  Nieuw zijn de Dynamax Adventures en het Galarian  Star Tournament.

Lekker wild!

The Crown Tundra is, op het kleine dorpje Freezington na, één grote wild area. Ondanks dat lijkt het gebied van The Crown Tundra op de kaart veel groter te lijken dan het werkelijk is, want het voelt allemaal niet zo groot aan als je jezelf erin voortbeweegt. Hoewel het winterwonderlandthema van  Crown Tundra  prachtig is, is er iets meer variatie dan alleen sneeuw en kent de spelwereld ook wat graslandlocaties en mistige berggebieden. Al met al een veel interessanter gebied als wat we in Isle of Armor hebben mogen aanschouwen.

Om bij het nieuwe gebied te komen van de Crown Tundra DLC, hoef je alleen maar naar Wedgehurst Station te gaan en de Crown Pass te gebruiken om de trein naar het nieuwe gebied te nemen. Bij aankomst ontmoet je meteen Nia en haar vader Peony. Peony wil graag met zijn dochter op expeditie maar je begrijpt dat Nia daar totaal geen zin in heeft. Dus ben jij uiteraard de Sjaak. Met  Peony, of beter gezegt met de aanwijzingen van Peony ga jij de raadsels rondom Calyrex oplossen. Opzich een niet al te moeilijke missie. Tot het eind gevecht, deze is toch een stuk pittiger dan de gevechten in Sword en Isle of Armor. Hierna volgen nog twee missies. Die toch meer het expeditie gevoel geven.  Je gaat op jacht naar een aantal Giants. Die je kunt vinden door een paar puzzeltjes op te  lossen. Daarna is het tijd om achter de legendarische vogels aan te gaan en te vangen. Die ook echt rond vliegen en rennen.  Best een uitdaging om ze te vangen als je het mij vraagt.

Avonturen met Dynamax

The Crown Tundra introduceert iets nieuws dat een nieuwe kijk is op het idee van de Max Raid Battles uit het hoofdspel. Dit nieuwe element heet Dynamax Adventures en hierin werk je samen met drie andere spelers, en het doel is natuurlijk om het einde te halen. Elke run eindigt met een legendarische Pokémon aan het einde. De weg om daar te komen is echter niet gemakkelijk, je HP en PP worden meegenomen naar de volgende raids.  Leuke uitdaging dus. En eerlijk is eerlijk, een van de leukste features in The Crown Tundra..

Galarian wattuh?

Het Galarian Star Tournament is stukken minder vermakelijk in verhouding met de Dynamax Adventures. Na de verhaallijn speel je deze feature vrij. In deze gevechten zal je een partner moeten kiezen onder de leiders van de Galar gyms, en zal je in paren vechten tegen twee andere tegenstanders. Een van de prikkels die wordt aangeboden om deze toernooien te spelen, zijn de relaties tussen coach en de partner die je kiest. Hierdoor kun je via dialogen verschillende takken van de geschiedenis van Galar ontdekken. Klink heel tof natuurlijk, maar je wint deze multi battles wel vrij snel. En vanwege dat het zo makkelijk is, is deze feature niet verder niet echt uitdagend of spectaculair te noemen.

Conclusie:

Ik moet zeggen dat ik me nu al langer heb vermaakt met The Crown Tundra dan met Isle of Armor. Waar ik de battles in Isle of Armor veel te makkelijk vond , vind ik ze in The Crown Tundra soms haast niet te doen. Zo kun je de Giants en legendarische vogels ongeveer alleen vangen als je tegenstander op stervan na dood is. En zelfs dan vaak nog niet in één keer. Dat is soms wel heel frustrerend.

Het verhaal op zich kon ik wel erg waarderen, en het aantal “nieuwe” Pokémon die er te vinden zijn is ook tof! Je kunt je met The Crown Tundra dan ook wel echt weer uren mee vermaken!

Pokémon Sword & Shield: The Crown Tundra | DLC
HOT!
Verhaallijn
Nieuwe legendarische Pokémon
Pittiger dan The Isle of Armor
NOT!
Het nieuwe gebied kan nogal klein aanvoelen
Soms erg lastig om fatsoenlijk Giants en legendarische vogels te vangen
80
SCORE

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x