Pokémon Sword & Shield: The Isle of Armor | DLC

Laat ik beginnen dat ik een groot Pokémon Sword / Shield fan ben! Ik ben het dan persoonlijk ook niet bepaald eens met de review die eerder op StarGamers verscheen, maar daar gaan we het nu maar niet over hebben… De nieuwe uitbreiding van de game heet The Isle of Armor, en ik had een beetje zitten kijken op internet en dacht “Mwhoah”. Ga ik dat kopen? Hmmm, ik dacht ik wacht nog wel even, totdat mij gevraagd werd hier een review over te schrijven, uiteraard was ik dolgelukkig!

Laten ik vooraf even vertellen dat ik als klein meisje altijd de Pokémon tekenfilms keek. Ik zette nog net niet een wekker om de nieuwe afleveringen te kijken. Ook hadden wij toendertijd Pokémon Gold op de Gameboy maar daar snapte ik geen kont van. Beter gezegd ik snapte heel die Gameboy niet.  Ik was weer helemaal ‘into’ Pokémon toen Pokémon Let’s Go Evee verscheen. Ook heb ik nog even Pokémon Sun op de Nintendo 3DS gespeeld, en nu met de komst van Pokémon Sword & Shield was ik helemaal gelukkig! Ook al had ik Pokémon Sword al uitgespeeld ik blijf de game spelen. Ik wil gewoon proberen om mijn Pokédex zo compleet mogelijk te krijgen. Dus, so far ben ik helemaal wild van Pokémon Sword. Op naar de uitbreiding, genaamd Isle of Armor.

Lekker op reis!

Als je de uitbreiding hebt aangeschaft krijg je een speciale pass waarmee je nu ook naar The Isle of Armor mag afreizen. Bij Wedgehurst station is een speciaal mannetje komen staan, die ervoor zorgt dat jij naar het eiland kunt gaan. Eenmaal aangekomen word je Pokédex ge-update met alle Pokémon die er te vinden zijn op het eiland. Als je het station uitloopt is daar Klara, bij mij beter bekend als Klara de bitch. Het is de bedoeling dat je naar de Dojo gaat, een school om een nog betere Pokémon trainer te worden. Klara daagt je uit voor een gevecht en het is niet heel lastig om dit gevecht te winnen. Natuurlijk merkt Klara op dat je wel erg goed bent en wil niet dat je naar de Dojo gaat. Ze probeert je nog om te kopen met een Style Card, waarmee je extra dingen kunt kopen bij salons en boutiques.  Maar hey, fuck jou Klara, ik ga lekker naar de Dojo toe.

Op weg naar de Dojo kom je een side quest tegen. Er is een meneer die zomaar zijn 151 Diglets kwijt is geraakt. Uiteraard ben jij de aangewezen persoon om deze allemaal even terug te vinden. Klein probleempje, ze zijn nogal moeilijk te vinden want alleen hun schattige haartjes steken boven de grond uit. Good luck with that zou je denken, maar op zich vallen de meeste Digletts wel aardig op. In ieder gebied zitten een bepaald aantal Digletts verstopt. Als je er een gevonden hebt wordt er aangegeven hoeveel je er in dit gebiedje nog moet vinden. Dat geeft je dan wel weer enigszins een idee waar je moet blijven zoeken. Als je tussen door terug keert bij deze meneer kun je een reward krijgen bij 5, 10, 20, 30, 40, 50, 75, 100 en 150 teruggekeerde Digletts.

Als je af en toe terug keert naar het station op de Isle of Armor verteld de mevrouw, die je Pokédex een update geeft, je hoeveel Pokémon je gevangen hebt. Ook hier krijg je zo nu en dan een reward voor je harde werk.

Mosterd en honing

Door naar de Dojo, welke wordt gerund door Mustard en zijn vrouw Honey. Natuurlijk wil Mustard weten hoe sterk je bent en daagt je uit voor een gevecht. Ik weet niet hoeveel uur iedereen in Pokémon Sword heeft zitten maar met mijn meer dan 100 uur is Mustard, net als Klara de bitch, wel erg makkelijk te verslaan. Mustard verteld dat er drie challenges zijn en wie deze als eerste volbrengt staat een verrassing te wachten. 

Opdracht een is niet zo moeilijk. Klara vraagt je tussendoor nog wel even niks te zeggen over jullie eerste ontmoeting. Als je de opdracht volbracht hebt tjoptjop, terug naar de Dojo. En jawel, uiteraard ben je de eerste die de opdracht voltooid heeft. De rest zwaar teleurgesteld natuurlijk.  Al helemaal omdat je er een mooie beloning voor krijgt. Ik zeg niet wat, maar ik was in zeer in mijn nopjes!

Opdracht twee is wat lastiger en voert je naar een grot. De opdracht zelf is een eitje maar de route naar de grot is wat lastiger.  In ieder geval mijn richtingsgevoel werkte niet bepaald mee. Je moet door een soort van bos gebied waar je allemaal paden hebt. Op de map kun je ook niet bepaald zien welke kant je nu op loopt. Eenmaal bij de grot komt Klara daar aangehuppeld. Ze denkt jou vondst even voor je neus weg te kapen, maar zo dom als Klara is daagt ze je uit voor een gevecht. En uiteraard win je deze ook weer op een erg makkelijke manier.  En hophop weer terug naar de Dojo. Hier krijg je een nieuw gerecht waardoor je een Pokémon kan laten Gigantamaxen. Woehoeeee, maar hey nog één opdracht te gaan! Lets go!

De derde opdracht vond ik wel een beetje een teleurstelling.  Jij was natuurlijk als eerste klaar met de eerste twee opdrachten maar blijkbaar zat Klara je op de hielen. En jawel, opdracht drie is opnieuw een gevecht tussen jou en Klara. Waarom zou je nu ineens van Klara verliezen? Inderdaad dat doe je niet. Je beloning voor het verslaan van Klara? The Secret Armor of the Master Dojo. De wattes? Ja gewoon een speciale Pokémon genaamd Kubfu.  Maar als leuke bijkomstigheid kan nu ook  één Pokémon uit zijn of haar Pokéballetje kruipen om achter je aan te rennen. Dat vind ik dan wel weer leuk!

The Two Towers

Mustard verteld je dat er twee torens zijn, namelijk een rode en een blauwe toren. De rode toren staat in het teken van Darkness. De blauwe in het teken van Water. Kies wijs want je mag maar één toren kiezen.  Je krijgt ook het advies mee om je Kubfu goed te trainen voordat je naar de toren van jou keuze gaat.

Tijd om het eiland echt te gaan verkennen en deze verlegen Pokémon eens goed te trainen. Rondom het eiland liggen een hoop kleine eilandjes waar je op je fietsje naar toe kunt.  Op één van de eilanden staat een vrouwtje, in ruil voor acht Galarica Twigs geeft zij jou een Galarica Cuff. Hiermee kun je een Galarian Slowpoke laten evalueren.

Ik had Kubfu volgens mij wel goed getraind (lvl 78), dus op naar een toren. Maar welke? Ik heb gekozen voor de Tower of Darkness. Waarom? Omdat ik normaal water zou kiezen, dus doe eens gek dan kiezen we die juist niet. Je moet al je Pokémon uit je team gooien, behalve Kubfu natuurlijk. Dan kun je pas naar binnen bij de toren van jou keuze. Je moet vijf verdiepingen verslaan. Met hoe ik mijn Kubfu had getraind was dit wel echt te makkelijk, dus je Kubfu trainen tot lvl 70 zou voldoende moeten zijn en dan heb je misschien nog wat uitdaging in de gevechten. Als beloning word Kubfu geëvalueerd in Urshifu. Afhankelijk van de toren die je kiest is het een fighting/dark type of fighting/water type.

Nee, Je Hoeft Niet Naar Huis

Maar natuurlijk stopt het avontuur hierna niet zomaar. Want hey, wie is daar dan? Het is Hop. Mustard verteld je iets over een ingrediënt. Als je deze in de soep doet kan Urshifu ook Gigantamaxen, Maar naturlijk weet hij het allemaal niet meer precies. Hop heeft wel een idee waar te zoeken, want je bent op zoek naar een bepaalde soort honing. Zo ga je weer gezellig met Hop op pad. Natuurlijk heeft Hop het niet in één keer goed. Eenmaal het goede ingrediënt gevonden ga je terug naar de Dojo.

Mustard daagt je uit voor het finale gevecht. Hoe iedereen eerst veel te makkelijk te verslaan is is de Dojo nu een stuk sterker.  Maar daardoor is dit wel het meest uitdagende gevecht als je het mij vraagt. Na het winnen van dit gevecht krijg je een beloning (waar ik minder enthousiast over ben) en een hoop veren in je reet. Dojo Master Mustard zou het leuk vinden als je af en toe terug komt voor een gevecht met hem.

THE END! Ofja, in ieder geval voor de verhaallijn. Er valt natuurlijk nog genoeg te doen en te beleven in de Isle of Armor. Zo heb ik zelf nog niet alle Digletts bij elkaar en wil ik nog heel veel Pokémon vinden. Ook staan er overal vrouwtjes en aan de kleur van hun shirt kun je al zien waar ze voor zijn. Zo is er een dame met een blauw shirt, welke je Pokédex updates geeft voor Pokémon die op de Isle of Armor leven. Ik heb vooral interesse in de dames met een wit t-shirt. Zij willen namelijk jou Galarian Pokémon ruilen voor een regio specifieke variant. Er is dus nog meer dan genoeg te doen in deze uitbreiding!

Oldschool

Na een rondje over het eiland was ik verliefd. Niet alleen op het eiland, die best groot te noemen is, er ontzettend mooi uitziet en behoorlijk anders is als de andere regio’s, maar ook op de Pokémon die je hier kunt vangen. Zo heb ik Starme, Staryou, Slowepoke, Krabby en nog veel meer Pokémon gespot die vanaf het begin af aan al in de gameserie zitten. Natuurlijk was ik in Sword al meer old school Pokémon tegen gekomen maar mij kunnen het er niet genoeg zijn! Gelukkig zit deze DLC lekker volgepropt met diverse monstertjes die je kunt vinden. Ik ben dan ook benieuwd wat de volgende uitbreiding mij gaat brengen.

Conclusie

Ook vond ik het heerlijk om weer een verhaallijn te hebben en nieuwe side quests te vinden in deze uitbreiding. Er lopen dan ook genoeg dames rond die jou Galarian Pokémon willen ruilen voor een regio-specifieke variant. Wat ik dan ook weer leuk vind om deze te verzamelen. Met de kennis van nu zou ik  Isle of Armor dan ook zeker kopen. Ik kan me hier weer uren mee vermaken en in oktober is het opnieuw feest, want dan krijgen we er nog een uitbreiding bij.

Pokémon Sword & Shield: The Isle of Armor | DLC
HOT!
Verhaallijn
Nieuwe Pokémon die je kunt vangen
De veren die je in je reet gepropt krijgt omdat je zo geweldig goed bent!
NOT!
Klara de jaloerse bitch!
De gevechten zijn wel erg makkelijk
De torens hadden iets meer uitdaging mogen hebben

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tessa Kuunders
1 jaar geleden

Arnoud Blommers gewoon kopen dus?

NL / EN
1
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x