Oud medewerkers keren terug bij de ontwikkeling van nieuwe Mass Effect

Tijdens de afgelopen Game Awards toonde BioWare de eerste teaser voor de nieuwe Mass Effect. Als we een aantal Tweets mogen geloven van de ontwikkelaar, zullen een aantal oud gediende hun terugkeer maken in de ontwikkeling van de game.

Via het Twitter profiel van project leider Michael Gamble is te lezen dat een aantal veteranen van BioWare terugkeren voor het nieuwste deel van Mass Effect. Zo zijn onder andere Dusty Everman, Parish Ley, Brenon Holmes en Derek Watts genoemd.

Dusty Everman werkte tussen 2003 en 2015 bij de ontwikkelaar en verliet deze vervolgens om een eigen studio te beginnen. Everman is onlangs in oktober teruggekeerd bij Bioware, en heeft nu de functie ‘principal narrative designer’ meegekregen.

Creative director Parish Ley werkt al 14 jaar bij de ontwikkelaar en heeft aan de originele Mass Effect trilogie gewerkt, waarna zij vanaf 2014 aan Anthem heeft meegewerkt. Nu keert zij terug voor het nieuwe Mass Effect deel.

Derek Watts heeft de originele Mass Effect voorzien van de nodige artwork, en zal dit opnieuw doen voor het nieuwe deel.

Opvallend is dat al deze namen hun terugkeer maken bij BioWare nadat General Manager Casey Hudson en Executive Producer Mark Darrah hun vertrek hadden aangekondigd bij het bedrijf.

Ook interessant
Sony verkoopt 3,4 miljoen PlayStation 5 consoles in de eerste vier weken van lancering
NL / EN