Playstation 4 gaat backwards-compatibility niet ondersteunen

Iedereen die de persconferentie van Microsoft heeft gezien, weet dat de crowd batsh*t-crazy ging toen werd aangekondigd dat backwards compatibility mogelijk gaat worden op de One. Onmiddelijk werd de bal naar Sony gekaatst, want nu wilde iedereen wel weten wat Playstation zou gaan doen na dit fantastische nieuws voor de Xbox-bezitters. Playstation had een kort en krachtig antwoord: nee.

Dit heeft het hoofd van Playstation Europa bevestigd. Hij kon wel toegeven dat het een goede zet is geweest van Microsoft om zo de laatste 360-bezitters over de streep te trekken, maar de PS4 gaat het zeker niet ondersteunen.

Zeker gezien het feit dat de Playstationlijn al geniet van Playstation Now (waar PS1, PS2 en PS3 games via te streamen zijn) heeft de console er geen behoefte aan. De dienst is nog niet te gebruiken in Europa, maar dat gaat binnenkort ook zeker mogelijk worden.

Uit eerdere ervaringen wist het hoofd ook al te vertellen dat het niet zo’n succes bleek te zijn. De PS3 was zo bijvoorbeeld al backwards compatible gemaakt om PS2 games af te spelen na vele verzoeken, maar deze functie werd in werkelijkheid maar weinig gebruikt.

 

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nick Gorkink
8 jaren geleden

het is dat ik al een ps 4 heb anders was ik nu voor het eerst overstag gegaan met xbox

0
0
Vincent Utcania
8 jaren geleden

Waarom

0
0
NL / EN
2
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x