De geruchten rondom een nieuwe Playstation 4K of Playstation 4.5 worden groter en zo langzaamaan worden de details over het apparaat steeds beter bekend. Eerst werd al bekend dat Sony een grotere kracht voor zijn console wenst, daarnaast werd bekend dat Sony de nieuwe console al voor release van Playstation VR willen aankondigen. Nu kunnen we aan die informatie de specs van het apparaat en de codenaam voor het project toevoegen.

De nieuwe Playstation (die tot nu toe Playstation 4.5 of 4K wordt genoemd) lijkt de naam NEO te krijgen: Playstation 4 NEO, althans dat is de codenaam. Verder is te zien in de specs dat het apparaat een stuk krachtiger moet worden dan de voorganger. We zetten de informatie even op een rijtje:

Vergelijking PS4 en PS4 NEO
CPU: 8 Jaguar Cores 1,6 GHz > 8 jaguar Cores 2,1 GHz
GPU: AMD GCN 18 CU’s op 800 MHz > verbeterde AMD GCN, 36 CU’s op 911 MHz
Geheugen: 8 GB GDDR5, 178GB/s > 8 GB GDDR5, 218 GB/s

Met deze hardware wil Sony bereiken dat games met een betere/hogere framerate gespeeld kunnen worden en dat het mogelijk wordt om games met een 4K-resolutie te draaien, maar dit wordt geen harde eis worden die Sony zal stellen aan de games. Verwachting is dat de nieuwe Playstation 4 NEO 399 dollar zal kosten.

 

Laat een bericht achter

stargamers