PS5 exclusive Ghostwire: Tokyo is uitgesteld

Ghostwire: Tokyo is wellicht de laatste game van Bethesda welke op een Playstation console zal verschijnen. Vandaag heeft het bedrijf aangekondigd dat de game is uitgesteld naar begin 2022.

Oorspronkelijk stond Ghostwire: Tokyo gepland voor een release ergens dit jaar, maar aangezien het al enige tijd stil is rondom de game konden we dit uitstel wel verwachten. Daarnaast schoof Deathloop van Bethesda’s Arkane Studios ook al enkele maanden op. Het zou dan ook apart zijn van een bedrijf als Bethesda om beide titels zo kort op elkaar uit te brengen voor de PlayStation 5.

Ghostwire: Tokyo zal nu dus ergens in het begin van 2022 moeten verschijnen exclusief op de Playstation 5. De game zal een jaar lang exclusief voor het platform van Sony zijn, waarna het ook een release mag verwachten op de Xbox Series X | S, aangezien Microsoft sinds begin dit jaar eigenaar is geworden van de uitgever. De exclusiviteit afspraken rondom Deathloop en Ghostwire werden al tussen Bethesda en Sony gemaakt voordat de overname van Bethesda door Microsoft plaats vond.

Na het verschijnen van Ghostwire: Tokyo zal er in de toekomst wellicht geen Bethesda game meer verschijnen op Playstation consoles. Zo maakte Microsoft tijdens de Xbox en Bethesda E3 showcase al een duidelijke statement dat zij games van Bethesda exclusief uit gaan brengen op Xbox platformen en uiteraard de Game Pass.

Ghostwire: Tokyo is een project van ontwikkelaar Tango Gameworks, welke bekend is van The Evil Within 1 en 2. De studio wordt geleid door Shinji Mikami, welke de grondlegger is van de Resident Evil-franchise en daarnaast aan een heleboel andere games heeft gewerkt.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x
()
x