Resident Evil 9 zal mogelijk een open wereld krijgen

Ondanks dat er nog geen officiële aankondigingen zijn gedaan over Resident Evil 9, duiken steeds meer geruchten op over een nieuwe game in de horror-franchise.

Volgens geruchten zou het budget van de nieuwe game veel groter zijn dan andere Resident Evil-projecten. Daarnaast moet Resident Evil 9 ook de game binnen de franchise zijn welke het langst in ontwikkeling is. Daarnaast moet deze ergens in 2025 gaan verschijnen.

Een nieuw gerucht van de betrouwbare insider/leaker Dusk Golem heeft gezorgd voor veel discussie op sociale media. Golem die vaak met correcte informatie komt over Resident Evil-projecten, zegt dat Resident Evil 9 open wereld-elementen krijgt doordat Capcom de RE Engine heeft voorzien van nieuwe technische snufjes. Deze open wereld-elementen zijn ook verwerkt in de recente hit Dragon’s Dogma 2 en de aankomende Monster Hunter Wilds. Of Resident Evil 9 een open wereld game gaat worden of open wereld stukjes gaat krijgen naast lineaire omgevingen, is niet bekend. Capcom zou in ieder geval iets open wereld willen stoppen in de nieuwe Resident Evil. Wel zegt Golem dat de DNA van de Resident Evil-serie nog altijd aanwezig zal zijn.

Officieel heeft Capcom, Resident Evil 9 nog niet aangekondigd, maar de kans is aanwezig dat deze tijdens een aankomende Sony PlayStation Showcase onthuld gaat worden.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x