Cronus Max Plus | HARDWARE

Ken je dat: Je hebt altijd een Xbox360 gehad maar hebt de overstap gewaagd door een Playstation 4 te kopen. De console is helemaal top, maar die controller… Helaas kun je geen Xbox controller aansluiten op je Playstation, dus zit je lekker met de gebakken peren! Of toch niet? Er is namelijk een USB-stick op de markt die het mogelijk maakt om bijna elk denkbare USB-controller op bijna elk platform aan te sluiten. Welkom in de wondere wereld van de Cronus Max Plus!

De Cronus MAX Plus is een speciale USB-stick die je kunt aansluiten op je consoles of PC en zorgt ervoor dat je een andere USB controller kunt gebruiken. Een Xbox One Elite controller op je PlayStation 4 of gebruik je bijvoorbeeld liever de Wii U Pro Controller op de Xbox One? Het kan dankzij deze handige accessoire. Naast het gebruiken van andere controllers biedt de Cronus ook nog een hoop meer functies: denk maar aan een toetsenbord en muis voor shooters op de console, maar ook mods en macro’s die uitermate handig zijn voor shooters en andere games.

CMP1

Controllers everywhere

De slicke USB-stick is handig en makkelijk in gebruik. De USB-ingang steek je in de poort van je console of computer, terwijl je op de achterzijde van de stick een controller naar keuze via USB kan aansluiten. De Cronus ondersteunt ook USB-hubs en draadloze adapters, zodat je ook draadloze PS4 en Xbox controllers zonder problemen kan gebruiken. Leuk extraatje is dat je via de microUSB-kabel de Cronus Max Plus verbind met je computer en kan je daar een shitload aan dingen aanpassen op je controller. Denk hier aan het remappen van de knoppen op je controller, het instellen van bepaalde macro’s en sneltoetsen om het gebruik van je controller te vergemakkelijken.

De Cronus MAX Plus wordt geleverd in een kekke verpakking waaraan je al af kunt zien dat je met een krachtige accessoire te maken hebt. Het is al meteen duidelijk wat de Cronus MAX nu precies doet en wat alle mogelijkheden van het toestel zijn. Naast de USB-stick zelf is er ook nog een meegeleverde microUSB-kabel die je nodig hebt om de Cronus MAX aan je computer aan te sluiten. Tevens kregen wij ook nog eens de PS4 add-onpack tot onze beschikking. Deze bestaat uit een bluetooth dongle, een USB sound adapter en een verlengkabel voor je headset. Tevens zit er een quickstart gids in, waarmee je gelijk aan de slag kunt met de USB-stick.

CMP3

Go pro!

Wil je wat verder met de Cronus Max Plus, is het handig om de officiële software, genaamd Cronus Pro, te downloaden op je PC. Hiermee kun je helemaal los gaan met de diverse instellingen, scripts en gamepacks. Standaard staat de boel ingesteld voor gebruik op de Playstation 4, maar met een een beetje begeleiding van de quickstart gids kun je de stick dankzij de Cronus Pro software binnen luttele seconden de boel instellen voor jouw gewenste console. Let wel even op want een controller die niet thuis hoort op een specifieke console zal eerst nog even moeten authenticeren met een originele controller. Op de Playstation 4 met een Xbox controller is dit bijvoorbeeld niet altijd nodig, maar om de 10 minuten zal de controller even een seconde uitvallen. Dit is een bepaalde beveiliging in de Playstation 4, maar is zeker niet storend aangezien je er wel een soepelere controller voor terug krijgt. Dit kun je trouwens tegen gaan door het gebruik van een USB-hub met 4 poorten, waar je de Xbox controller samen met een PS4 controller aan kunt sluiten. Zodoende omzeil je de beveiliging en kun je vrolijk door blijven spelen.

CMP4

Omslachtig maar handig

Mocht je een een keyboard en muis willen gebruiken op je console, heb je daarvoor wel een PC of laptop nodig, met een aangesloten keyboard en muis. Deze moet constant in verbinding staan met de Cronus Max en de Cronus Pro software. Deze verwerkt via het programma X-Aim de data in realtime zodat je vanaf de PC of laptop ook zal moeten spelen. Op zich wel een klein minpunt, vanwege de omslachtigheid, maar het spelen in deze setting zal zeker in multiplayergames serieuze voordelen opleveren. Het werkt wellicht wat omslachtig en is niet plug & play. Voordat je begint zul je ook de X-aim software goed in moeten stellen, omdat deze de controller probeert te simuleren. Gelukkig hebben we een complete bibliotheek vol scripts tot onze beschikking en zijn er dus ook diverse scripts aanwezig die dit dus al hebben ingesteld zodat je shooters, zonder enige input lag, al vloeiend kan spelen. Een aanrader is wel om je console gelijk bij je PC en monitor te positioneren op je bureau. Dit levert dan ook de beste resultaten op, want gamen op de bank met deze setup is niet echt iets om over naar huis te schrijven.

CMP2

Een puntje van gemis aan de Cronus Max Plus is het gemis van headset support. Als je jouw controller via de USB-stick hebt aangesloten is het niet mogelijk om via je controller gebruik te maken van een headset. Hierdoor ben je genoodzaakt om een externe USB-headset of USB-soundcard te gebruiken. Cronus levert deze mee in de vorm van een add-onpack, maar dit kost je wel wat extra doekoe’s. Ondanks de functionaliteiten dus wel een klein minpuntje om over na te denken. Heb je een PS4 kun je dus altijd nog de onderstaande pack erbij bestellen met daarin de bluetooth dongle, USB-soundcard en verlengstuk voor je headset.

cmp5

Om je even een overzicht te geven welke controllers en consoles ondersteund worden, hebben wij deze even voor je op een rijtje gezet:

Controllers:

 • Playstation 3
 • Playstation 4
 • Xbox 360
 • Xbox One
 • Wii U Pro Controller
 • Wii Remote met Nunchuck
 • Keyboard en muis

Ondersteunde platformen

 • Playstation 3
 • Playstation 4
 • Playstation TV
 • Xbox 360
 • Xbox One
 • Windows PC

Macro’s all over the place

Om nog even terug te komen op de Cronus Pro software, deze maakt het dus ook mogelijk om diverse macro’s, scripts en gamepacks in te stellen. In een handige online bibliotheek kun je makkelijk zoeken naar de zaken die je ingesteld wilt hebben. Zo kun je een gigantische combo, met één druk op de knop, uitvoeren in bijvoorbeeld Street Fighter of Mortal Kombat. Daarnaast heb je ook handige en complete gamepacks voor bijvoorbeeld Black Ops III en Star Wars: Battlefront, waardoor je Rapid Fire en Anti-Recoil in kunt stellen op jouw favoriete guns. De mogelijkheden van de diverse scripts en gamepacks zijn teveel om op te noemen. Om een idee te geven wat dit allemaal inhoudt kun je gewoon onderstaande Black Ops III gamepack video even checken.

In totaliteit kun je negen verschillende scripts instellen op de Cronus Max Plus. Door een knop op het apparaatje kun je zo wisselen tussen jouw scripts en tevens is dit ook door een knoppen combinatie in te voeren op je controller gewoon makkelijk vanaf de bank te doen. De Cronus Max Plus kent ook LED-verlichting en een display die je laten zien welke profielen je gebruikt op het moment van spelen, handige shizzle!

Conclusie

Is de Cronus MAX Plus een essentieel ding wat je nodig hebt? Het antwoord luidt volmondig NEE, maar het verdomd handige apparaatje is wel een aanrader. Het zorgt ervoor dat je altijd je favoriete USB-controller op elke console kan aansluiten. Voornamelijk voor shooterfanataten die graag gebruik willen maken van sneltoetsen voor bijvoorbeeld een jumpshot, hairtriggers en modificaties zoals Rapid Fire is dit dan zeker ook een aanrader. Ook de mogelijkheid om jouw favoriete shooter te spelen met keyboard en muis is een aanwinst, al is de opstelling dan wel wat onhandig. Al met al werkt alles vlekkeloos, maar wil je optimaal gebruik maken van de Cronus Max Plus, dan zal je jezelf zeker even moeten verdiepen in de software. De mogelijkheden zijn namelijk oneindig en zullen zeker wat tijd vergen om jouw scripts helemaal naar smaak te maken.

Ben je geïnteresseerd in de Cronus Max Plus, dan kun je deze bestellen via de officiële Nederlandse importeur!

Cronus Max Plus | HARDWARE
HOT!
Speel met bijna elke controller op jouw console
Oneindig veel controller scripts en mods
Gamen met keyboard en muis op je console
NOT!
Onhandige keyboard en muis setup voor consoles
Geen directe headset support
80
Sterren

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x