Een kleine tijd geleden lekte al uit dat het nieuwe deel in de Tomb Raider reeks eind januari zal verschijnen. Vandaag kregen wij de officiële releasedatum en de systeemeisen onder onze neus gedrukt.

Het is dus officieel: Rise of the Tomb Raider is vanaf 28 januari beschikbaar op Steam. Dit wordt bevestigt door uitgeverSquare Enix. Tevens hebben zij een Collector’s Edition van het spel aangekondigd.

 Rise of the Tomb Raider zal 4K-resolutie ondersteuning kennen. De digitale download van de game kun je vinden op Steam, maar zal ook te vinden zijn in de Windows Store, Amazon en de Square Enix e-store. Houd je meer van schijfjes dan kun je de fysieke versie van het spel gewoon halen in de winkel. Deze zal 49,99 euro gaan kosten.

De Digital Deluxe editie van Rise of the Tomb Raider kost 79,99 euro, hierbij krijg je uiteraard de aangekondigde seasonpass. De Collector’s Edition bevat de deluxe versie van de game, een Lara Croft beeld van 30 cm, een replica van Lara’s dagboek, een ketting en een vette steel case. De Collector’s Edition staat in de Square Enix e-store voor 149,99 dollar. Prijzen in euro’s voor deze edities zijn nog niet bekend, maar wij verwachten dat je de dollars gewoon kunt vervangen door euro’s.

Ontwikkelaar Square Enix heeft ook nog eens de minimale systeemeisen van de game bekend gemaakt. Wat heb je nodig? Check het hieronder!

  • OS: Windows 7 64bit
  • Processor: Intel Core i3-2100 or AMD equivalent
  • RAM geheugen: 6 GB RAM
  • Videokaart: NVIDIA GTX 650 2GB of AMD HD7770 2GB
  • DirectX: Versie 11
  • Harde schijf: 25 GB aan ruimte

De aanbevolen systeemeisen zijn nog niet bekend, maar wij verwachten dat je minimaal met een i5 processor en een GTX 770 een heel eind komt.

Laat een antwoord achter