Anonieme bronnen komen altijd met leuke zaken omtrent games. Zo ook een anonieme bron die beweert dat Rockstar Games bezig is met deel 6 in de GTA reeks.

TechRadar meld dat zij via een bron hebben vernomen dat Rockstar zich aan het voorbereiden is aan een nieuw deel in de Grand Theft Auto serie. De game zou zich gaan afspelen op een locatie die nog niet eerder gekozen is.

De bron claimt dat Rockstar voorheen ook plannen had om een GTA-game zich af te laten spelen in de Japanse megastad Tokio. De ontwikkelaar zou werknemers zelfs naar de stad hebben gestuurd om onderzoek te doen, waaronder het nemen van foto’s en praten met inwoners. Deze reis zou zich rond de ontwikkerling van Grand Theft Auto: Vice City hebben afgespeeld.

De game die zich in Tokio afspeelde zou geannuleerd zijn omdat Rockstar het moeilijk vond om de GTA-games zich buiten de Verenigde Staten af te laten spelen. Ook zou het ingewikkelde wegennetwerk van Tokio problemen opleveren.

Rockstar heeft zelf nog geen nieuwe game aangekondigd. Op dit moment brengt de ontwikkelaar regelmatig updates uit voor GTA Online, het online gedeelte van Grand Theft Auto 5. Naast een nieuwe Grand Theft Auto-game, kijken ook veel gamers uit naar een vervolg op de westerngame Red Dead Redemption, waar ook de nodige geruchten over het internet rondvliegen.

2 reacties

Laat een antwoord achter