Sony bant gebruikers die de PlayStation Plus Collection misbruiken

Sony blijkt PlayStation 5 gebruikers te bannen welke de PlayStation Plus Collection misbruiken.

Sony heeft namelijk speciaal voor PlayStation 5-bezitters de PS Plus Collection in het leven geroepen. Als je een PS Plus abonnement hebt, kun je met de PlayStation 5 namelijk genieten van een flink aantal PlayStation 4 klassiekers op de nieuwe console. Het is via een omweg mogelijk om deze collectie aan games gratis te spelen op je PlayStation 4.

Het lijkt erop dat sommige spelers de collectie verkochten op eBay. Hierbij maakt de koper een bedrag over en diegene met de PlayStation Plus Collection logt dan met de inloggegevens van de koper op zijn PS5. Dit ontgrendelt vervolgens de spellen uit de collectie voor de koper.

Via een Koreaans Twitter account is dit aan het licht gekomen, en Sony weet hier dus van. Mensen die zich hieraan schuldig maken kunnen dan ook een flinke ban krijgen. Het account krijgt een ban van twee maanden, terwijl de PlayStation 5 in kwestie een levenslange ban krijgt van PlayStation Plus. Dit houdt n dat de PS5 geen gebruik meer kan maken van enige netwerkfunctionaliteiten.

Ook interessant
Xbox Games Pass krijgt de aankomende week een aantal nieuwe titels erbij
NL / EN