Lang geleden, voordat we ooit gehoord hadden van Bioshock, was er de geestelijk voorvader van Bioshock, genaamd System Shock. Een game die gezien de tijd waarin het uitkwam (1994) nooit de grafische mogelijkheden had die de Bioshock-serie wel had.

Eerder werd al besloten om de System Shock serie nieuw leven in te blazen door een remake van de eerste System Shock. Resultaat tot dusver waren een aantal plaatjes, die je hier nogmaals terug kan kijken. Op dit moment is dan ook de eerste trailer online geslingerd waarin die gamers die nog niet bekend zijn met System Shock een idee krijgen wat voor game het is. Daarnaast kunnen we zien wat voor grafische opknapbeurt deze Actie/Sci-fi-game heeft gehad. Binnenkort zal er een kickstarter voor de remastered versie van de game worden gestart. Uiteindelijk moet de game uitkomen voor de PC en Xbox One, zoals op de site te lezen is. Eerder werd ook al duidelijk dat er een derde deel van de game in de maak is.

 

 

één antwoord

  1. Avatar
    Marcel van Stokhem

    Kijkend naar gameplay van de originele System Shock is het hopeloos verouderd, hoe benieuwd ik ook ben naar de roots van Bioshock games denk ik niet dat ik het zou kunnen opbrengen gezien we zo verwend zijn. System Shock remastered zou de perfecte oplossing zijn in dit geval, nu maar hopen op een console versie