Top 10 Mario Party Minigames: Kersteditie | RETRO

Het is weer tijd voor een Retro Wednesday: Christmas edition! En niks geeft mij meer gevoel van nostalgie dan de Mario Party franchise. Jep, je hoort het goed… Oké, misschien heb ik wat uit te leggen dus. Toen ik nog een best klein gamertje was had ik me binnen mijn familie aan een aantal tradities te houden. Een van deze tradities was eerste kerstdag met z’n alle ontbijten bij mijn oom en tante thuis, en daar spendeerden we dan de hele dag met zijn allen. Ik weet het, dit klinkt niet als de hemel voor een introverte gamer/nerd als ik, echter keek ik hier het hele jaar naar uit. Want mijn nichtje die een goede 7 jaar ouder is dan ik had een Nintendo 64 (en later een Game Cube) dus was er altijd wel wat te doen. Samen met haar, mijn oom, en heel soms mijn tante erbij vertoefden we de hele dag op de bank met de nieuwste installment van Mario party. Want niks zegt liefde, saamhorigheid en familiegevoel als een lekker competitief potje mini-gamen. En daarom presenteer ik jullie mijn top tien kerst/winter style minigames van de eerste vijf delen van Mario party.

10 : Avalanche – Mario Party 4

We beginnen uiteraard bij nummer tien. Deze plek is gereserveerd voor: Avalanche uit Mario party 4. Het doel van deze minigame is simpel: ski voor je leven. Je begint met alle vier de spelers boven aan een skipiste, maar plots hoor je een donderend geluid. De sneeuwlaag boven je buldert naar beneden en jij moet overleven door naar beneden te skiën. Spring over de obstakels en ramps om meer snelheid te krijgen en haal de finish. En als een ware teamspeler duw jij natuurlijk nooit je “vrienden” de obstakels in.

9 : Ice Ring Risk – Mario party 3

Op nummer negen staat Ice Ring Risk uit Mario Party 3. In dit spel word je met z’n vieren in een ijsring gedropt waar jij  je het langst staande moet gaan houden. Reken er alleen niet op dat dit je makkelijk wordt gemaakt. Het ijs is glibberig en dus is het moeilijk om jouw karakter te besturen. Dan komen jouw eigen beste “vrienden” er natuurlijk ook nog even bij kijken, en om het helemaal af te maken worden er om de zoveel seconden grote rode spiked cuppa shells de ring in gegooid die je binnen een klap van de baan vegen mochten ze je aanraken. Blijf jij als langst staan in de ring dan win jij en kan je het er even lekker inwrijven bij je medespelers.

8 : Frozen Frenzy – Mario Party 5

In de minigame Frozen Frenzy uit Mario party 5 speel je uiteraard met zijn vieren tegen elkaar. Want laten we eerlijk zijn, wat is er nu leuker dan al je “vrienden” tegelijkertijd dwars te zitten. In dit spel is het de bedoeling zoveel mogelijk van de vijf gekleurde kristallen te verzamelen. Echter, nog belangrijker is om ze te houden aangezien je “vrienden” ze van je kunnen veroveren door je in scherpe ijskristallen te duwen of op je te springen. De persoon die er de meeste heeft als de klok verloopt wint. Diamonds are forever, alleen je vriendschap niet meer na deze minigame.

7 : Pushy Penguins – Mario Party 5

Op een verdiende zevende plek vinden we Pushy Penguins uit Mario Party 5. In dit spel sta je op de rand van een rechthoekige klif en word je benaderd door een horde pinguïns die jou met z’n alle proberen jou en je “vrienden” van de klif het water in te duwen. Jij moet je weg vinden door de continue stroom van de blauwe beestjes (want zelfs de pinguïns zien daar blijkbaar blauw van de kou). In deze game moet je dus vooruit denken en jezelf niet doodlopen. O ja, en je kan je “vrienden” voorzien van een leuk duwtje in de rug om het nog net iets moeilijker te maken voor ze… wat jij als goede “vriend” uiteraard nooit zou doen.

6 : Mr Blizzard’s Brigade – Mario Party 4

Op de zesde plaats maken we kennis met Mr Blizzard’s Brigade uit Mario Party 4. De kwade Mr Bblizzard, a.k.a. de eenarmige sneeuwpop met een woedeprobleem, besluit jou en je “vrienden” in een lastig pakket te werpen. Jullie bevinden je op een bevroren meer waar de sneeuwpoppenbrigade van Mr Blizzard besluit jullie te bekogelen met sneeuwballen die meer weg hebben van stikstof dan van sneeuw, aangezien je met een hit stijf bevroren achterblijft en één wordt met het meer. De persoon die zijn lichaamssappen het langst vloeibaar weet te houden wint.

5 : Speed Hockey – Mario Party 1

Wat krijg je als je air hockey combineert met tafelvoetbal, een ijsbaan, en een paar doldwaze Italiaanse loodgieters? Nou, simpel: dan krijg je Speed Hockey uit Mario Party 1. Dit spel is precies wat het lijkt: air hockey op een ijsbaan waar je samen met een teamgenoot de puck in het doel van de tegenstanders moet spelen. Er is echter een maar aan dit verhaal: je zit, net als in tafelvoetbal, vast aan een verticale as. Je kunt dus alleen op en neer bewegen en goed teamwork is dus essentieel.

4 : Snowball Summit – Mario Party 3

Op een top van een berg en bijna in de top 3 van deze lijst bevinden jij en je “vrienden” je in Snowball Summit uit Mario Party 3. Dit is een van de meer uitgebreide minigames uit de Mario Party reeks en dat is dan ook een van de redenen dat hij zich best hoog in de lijst bevindt. In dit spel is het de bedoeling om je “vrienden” van de berg af te stoten door tegen ze aan te lopen met jouw grote gerolde sneeuwbal. Hoe groter de bal is, des te harder de knal en des te verder je vrienden zullen. De bal wordt groter naarmate je hem langer over de grond rolt en gaat kapot als hij tegen de bal van je tegenspeler aanrolt. Al met al is dit een vrij technische game die de spanning hoog op kan laten lopen.

3 : Tube It or Lose It – Mario Party 5

https://www.youtube.com/watch?v=Oe5E8eHf8-8

We zijn aangekomen bij de top 3 van deze lijst! Op de derde plek vinden we Tube It or Lose It uit Mario Party 5. Deze game mag dan veel weg hebben van een andere game die we nog gaan tegenkomen later in de lijst, maar in Tube It or Lose It stijgt de spanning naar een hoog niveau wanneer jij en je “vrienden” achtervolgd worden door een dodelijke vijand terwijl je van een berg af suist in een rubberen band. Nu vraag je je misschien af welke vijand  hier zo dodelijk is? Nou, een van jouw “vrienden” zelf. Deze game is 1 tegen 3! De speler in de aanvallende rol moet in zijn oranje band des doods alle andere spelers van de berg af te stoten. Haalt een van de andere spelers de finish dan winnen alle drie de spelers. En zeg nou eerlijk, wat is er nu leuker dan jagen op je “vrienden” in een rubber bandje… met messcherpe punten natuurlijk.

2 : Ice Hockey – Mario Party 5

Oké, je hebt gelijk… Ice Hockey uit Mario Party 5 was dan wel een bonusgame, maar hij heeft zijn tweede plek meer dan verdiend in deze lijst. In deze game speel je 2 tegen 2 en is het simpelweg het doel zo veel mogelijk punten te scoren voordat de tijd op is. Al is deze game vrij simpel, het idee en de manier van spelen doen me denken aan een ander geweldig Mario spel: Super Smash Football voor de Game Cube. Lekker je tegenstanders wegbeuken en scoren, niks leuker dan dat. Meer heb ik er eigenlijk niet eens over te zeggen. Het is gewoon een geweldige minigame en bijna een game op zich.

1 : Bobsled Run – Mario party 1,2 en 10

Met stipt op nummer 1 vinden we Bobsled Run. Deze minigame was zo’n succes in deel 1 dat hij een tweede leven kreeg in deel 2 en zelfs een derde leven in het laatste deel van de franchise, deel 10. Het concept is zo vreselijk simpel: je strijdt 2 tegen 2 en moet als eerste finishen door scherpe bochten te maken en soms obstakels te ontwijken terwijl je razendsnel naar beneden glijdt. Dit spel is bij mij het meest blijven hangen uit al deze minigames en daarom verdient hij ook de top spot in deze lijst. Het spel geeft je een gevoel van snelheid en competitie. Je wilt hoe dan ook winnen, en ja, dat wil je bij iedere game, echter ik had het geluk dat deze game zich meestal voordeed aan het einde of op een belangrijk punt in het spel. Er was dus vaak voor mij een echte uitdaging in dit spel. En uiteraard is het ook mogelijk om je tegenstanders flink in de haren te zitten door ze te voorzien van een goed geplaatst duwtje.

 

Dit waren ze dan! Mijn persoonlijke top tien! En aangezien meningen in 2015 gevaarlijker zijn dan welk weapon of mass destruction dan ook zijn we heel erg benieuwd naar jouw favorieten. Dus ben ik er een paar vergeten of heb jij een ander idee van deze games, laat het vooral achter in de reacties. En dan wens ik je alvast een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuw jaar: mogen al je familie- en vriendenbanden lang houden onder de spanning van een lekker potje Mario Party.

Ook interessant
Bouw een stad op een reusachtig monster in The Wandering Village