Verscheepte aantallen PlayStation 5-console is flink opgelopen

Ondertussen is het derde kwartaal van dit jaar voorbij, en maken veel bedrijven de balans op als het gaat om verkoopaantallen.

Zo ook Sony, welke zijn cijfers met de wereld heeft gedeeld. Het bedrijf heeft laten weten dat de PlayStation 5 nog steeds erg goed verkoopt en dat de 50 miljoen verscheepte consoles bijna gehaald is.

Op 30 september jongstleden stond het totaal aantal verscheepte PlayStation 5 consoles dan ook op 46.6 miljoen exemplaren. In het afgelopen kwartaal werden er 4.9 miljoen units verscheept, wat een groei is van 1.6 miljoen exemplaren tegenover hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Wel even goed om er bij te vermelden dat verscheept niet hetzelfde is als verkocht. Het daadwerkelijke verkoopaantal ligt dus lager.

Verder liet Sony weten dat er maandelijks 107 miljoen actieve gebruikers op het PlayStation Network zijn, wat een groei van 5 miljoen is tegenover vorig jaar. Tot slot werden er in totaal 67.6 miljoen games verkocht in het afgelopen kwartaal voor PlayStation 4 en 5.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x