Electronic Arts ziet mogelijkheden voor in-game reclame in games

Commerciële bedrijven hebben natuurlijk als doel om zoveel mogelijk geld te verdienen via producten of dienstenzo ook uitgevers van games. Electronic Arts ziet graag de omzet en winst groeien en is daarom dan ook aan het nadenken om in-game reclame aan te bieden om zo meer inkomsten te genereren.

Tijdens een vergadering met investeerders heeft EA CEO Andrew Wilson dan ook de vraag gekregen hoe het bedrijf denkt over in-game reclame. Wilson liet weten dat dit voor een serieuze boost qua inkomsten kan zorgen, alleen wil Electronic Arts hier wel heel voorzichtig mee omspringen. Voornamelijk omdat dit soort acties doorgaans op veel kritiek en negatieve feedback kunnen rekenen. De discussie om dit door te zetten verkeert nog in de beginfase, dus voorlopig zullen we dit in ieder geval nog niet zien in de games van deze uitgever.

De grote vraag is nu alleen wat EA onder in-game reclame verstaat en dat de spelervaring niet wordt bederft door reclameblokken welke door onze strot geduwd gaan worden…

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x