Gamereleases van juni 2022 | FEATURE

Een nieuwe maand betekent een aantal nieuwe gamereleases die we mogen verwachten. In deze feature vindt je de belangrijkste releases terug welke deze maand zullen verschijnen.

2 juni

Diablo Immortal (PC)

Op 2 juni wordt Diablo Immortal uitgebracht als Open Bèta voor de PC en als mobile game. Wat het nog interessanter maakt, is dat deze beide versies beschikbaar zullen zijn als gratis downloads. Het verhaal van deze MMO Action RPG speelt zich af ergens tussen dat van Diablo II: Lord of Destruction en dat van Diablo III. De passage van aartsengel Tyrael, die nu vermoedelijk wel dood is, heeft diepe sporen nagelaten op de mensheid. Her en der liggen er fragmenten van de verbrijzelde Wereldsteen verspreid welke een speciale kracht bevatten die Diablo’s handlangers hopen te kunnen misbruiken om de Lord of Terror terug te laten keren. Het is nu aan de speler om daar een stokje voor te steken, in de rol van een barbaar, kruisvaarder, demonenjager, monnik, geestenbezweerder of een tovenaar. Diablo Immortal zal in Nederland enkel via VPN te spelen zijn.

Card Shark (Nintendo Switch, PC)

Wie graag van kaarten houdt, maar tegelijkertijd eigenlijk liever vals speelt dan eerlijk, kan de ogen gericht houden op Card Shark. In dit spel neem je het, in een setting van de Franse maatschappij in de 18e eeuw, op tegen gewetenloze schurken en schoften en moet je proberen hen te verschalken door zelf een meester in de misleiding te worden. Markeer kaarten, wees oneerlijk in het uitdelen van kaarten of probeer het boek te manipuleren bij het schudden van de kaarten. Werk zo je weg naar de top en misschien beland je zelfs aan de tafel van de koning. Of in het gevang. Dat hangt van je skills af.

6 juni

The Elder Scrolls Online: High Isle (PC)

Zoals al eerder voorviel bij een DLC van The Elder Scrolls Online, wordt High Isle eerst op PC uitgebracht en zal deze later verschijnen op consoles. High Isle brengt de speler naar de Systres-archipel, een kleine eilandengroep welke zich ver buiten Tamriel bevindt, namelijk ergens in de Abeceische Zee. Vanaf dit uitbreidingspakket kan men in de nieuwe zone en verhaallijn aan de slag bij de Bretonse elite, een elvenklasse die afstamt van de Man/Mer en van High Rock hun thuisbasis gemaakt heeft. Deze nieuwe content zou de action RPG in ieder geval een traditioneel middeleeuws tintje moeten geven. Daarnaast zijn er natuurlijk weer heel wat toevoegingen voorzien – waaronder een nieuwe Trial, twee nieuwe compagnions en het Tales of Tribute kaartspel – evenals verschillende verbeteringen, zoals onder meer aan de combat en in het Champions-puntensysteem.

7 juni

SpellForce 3 Reforced (PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One)

SpellForce III Reforced is een mix van een epische RPG-verhaallijn vermengd met toegankelijke realtime strategie-elementen, ontworpen om zowel fans als nieuwkomers een meeslepende console-ervaring te bieden. Het is het jaar 518. De opstand van de afvallige magiërs, bekend als de Magiërsoorlogen, is door de Kroon neergeslagen. Het was echter een Pyrrusoverwinning: hele regio’s zijn in anarchie vervallen, vluchtelingen zwerven door het land op zoek naar onderdak, en een mysterieuze, dodelijke plaag genaamd de “Bloodburn” is ontstaan en verspreidt zich snel.

8 juni

Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords (Nintendo Switch)

De Star Wars-franchise staat nooit stil. En gelukkig maar! Naast een aantal nieuwe series mogen we uitkijken naar nieuwe games. Volledig nieuwe releases, remakes, maar ook eerder uitgebrachte games op nieuwe platformen komen aan bod. In het laatste segment vinden we Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords terug. Bijna 18 jaar na de officiële release op Xbox brengt LucasArts het spel samen met BioWare nu ook op 8 juni naar de Nintendo Switch! Het spel is een vervolg op het eerder verschenen Knights of the Old Republic. We bevinden ons vijf jaar verder, waarbij bijna alle Jedi gedood zijn door de Sith. De hoop van de Jedi ligt in de handen van een enkeling. Volg je zelf de light side of geef je je over aan de dark side?

9 juni

Pro Cycling Manager 2022 (PC)

Fans van de PCM-reeks zullen hardop juichen, want op 9 juni verschijnt de nieuwste telg uit de familie. De game belooft deze keer een resem aan veranderingen: zo zullen er zeventig teams beschikbaar zijn, is er een geheel nieuw scouting systeem op poten gezet door de makers, wordt er deze keer meer aandacht gegeven aan de ontwikkeling van jonge renners en zal er meer dynamiek te bespeuren zijn tussen de verschillende deelnemers. Last but not least beloven ze ook een verbeterde grafische interface voor een nog betere spelervaring. Wij zijn alvast benieuwd naar deze nieuwe interface en wat we zullen mogen verwachten van het nieuwe scouting syteem!

Tour de France 2022 (PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC)

Een paar weken voor de start van de ronde van Frankrijk en op dezelfde dag als PCM brengen ontwikkelaars Nacon en Cyanide ook een nieuwe game van de Tour de France op de markt. In Tour de France 2022 brengen ze een nieuwe gamemodus genaamd Race of the Moment. Daarin zullen de spelers hun behaalde resultaten online kunnen vergelijken met anderen in wekelijkse klassementen. Daarnaast mogen we natuurlijk ook het parcours van dit jaar verwachten in de game, en zullen er ook minieme gebruikersverbetering aangebracht zijn. Zo zal de dual sense meetrillen als je over kasseien moet rijden, maar zal je ook de mogelijkheid hebben om valpartijen aan te zetten en kunnen de renners ook ziek worden.

10 juni

Mario Strikers: Battle League (Nintendo Switch)

De welbekende Mario is van alle markten thuis. Na uitjes als tennisser, golfer, karter en atleet op de Olympische Spelen gaat Mario dit jaar zowaar terug gaan voetballen. Mario Strikers: Battle League is het soort game waarvan je nu al meteen weet wat je mag verwachten. Snelle vijf tegen vijf potjes die de wetten van de zwaartekracht en fysica tarten dus. Er is geen buitenspel, er zijn geen overtredingen en er is geen VAR om roet in het eten te gooien. Je tegenstander keihard tegen een elektrische muur beuken of stiekem een bananenschil op het veld droppen? Het mag allemaal. Ook een speciale move genaamd de Hyper Strike toont aan dat dit geen ordinair potje voetbal wordt. Deze move kan enkel op gepaste tijden ingezet worden door de kapitein van het team en levert het soort aanval op waar zelfs Thibaut Koopa knikkende knietjes krijgt. Het zijn dat soort dingen die van Mario Strikers: Battle League uiteraard wederom een gedroomde titel voor multiplayer maakt.

Demon Slayer – The Hinokami Chronicles (Nintendo Switch)

Het op de populaire gelijknamige manga en anime gebaseerde Demon Slayer – Kimetsu no Yaiba- The Hinokami Chronicles is intussen al enige tijd beschikbaar voor pc en de Xbox- en PlayStation-consoles. Switch-eigenaars moesten dit met lede ogen aanzien, maar vanaf 10 juni kunnen zij ook aan de slag met deze actiegame. Bovendien kunnen zij uitkijken naar alle features van de andere, eerder verschenen versies, inclusief alle content die na de lancering aan de game is toegevoegd, zoals zes nieuwe speelbare personages, nieuwe online-missies die Kimetsu Points opleveren om extra beloningen mee te ontgrendelen en alle aanpassingen die zijn gedaan om de balans van het vechtsysteem te verbeteren.

The Quarry (PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC)

In juni kunnen we onze borst ook nat maken voor een flinke portie horror via The Quarry. De filmische game vertelt over hoe de zomer van 1953 eentje wordt om nooit meer te vergeten voor een aantal leden van een jeugdbeweging, wanneer deze tijdens de laatste nacht van hun jaarlijkse kamp in een rollercoaster van verschrikkelijke gebeurtenissen terechtkomen. Het scenario waarin een groepje jongeren vast komt te zitten in een donker bos mag dan misschien wel erg herkenbaar klinken, het bibberen wordt er daarvoor zeker niet minder om wanneer iedereen begint te beseffen dat ook zowel de lokale bevolking als angstaanjagende wezens achter hen aanzitten. Daarnaast dient de bende, sneller dan ze ooit vermoedden, gewoon om te kunnen overleven een resem morele keuzes te maken die een grote impact hebben op ieder van hen. Daar houdt het overigens nog niet op, want voor één van de protagonisten heeft niemand minder dan David Arquette zijn stem geleend! Je hoort het al, de game lijkt in ieder geval over al de benodigde ingrediënten te beschikken om er een waar griezelfestijn van te maken …

16 juni

Starship Troopers – Terran Command (PC)

De Belgische studio The Aristocrats heeft een RTS in het filmuniversum van de Starship Troopers-franchise gemaakt. Je neemt het bevel over de mobiele infanterie om de woestijnplaneet Kwalasa te ontdoen van een plaag met meer dan vier ledematen: de arachnids. Door gameplay-elementen als True Line of Sight en True Line of Fire moet je tweemaal nadenken over hoe je troepen in defensieve posities plaatst en hoe je ze over de maps laat manoeuvreren. Op 16 juni is het na meerdere malen uitstel eindelijk zover en kunnen we de elektrische vliegenmepper opnemen.

21 juni

Wreckfest (PS5, Xbox Series X|S)

Wreckfest verschijnt aankomende maand op PlayStation 5 en Xbox Series X | S. Wat kun je in een notendop verwachten van deze versie? Nou, uiteraard razendsnelle laadtijden. Hoe leuk de game op de vorige generatie consoles ook was, het laden van een race duurde wel even. Dat euvel zou op de nieuwe consoles dus verholpen moeten zijn. Voor de rest lijkt het toch hoofdzakelijk dezelfde game te gaan worden. Iets glimmender en iets sneller, maar hetzelfde Wreckfest. Dat dit in het geval van een racer als dit geen al te groot pijnpunt is komt omdat de game al heel wat zieltjes gewonnen heeft. Het is exact het soort spirituele opvolger van Destruction Derby waar fans van het genre al jaren op zaten te wachten.

The Elder Scrolls Online: High Isle (PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One)

Zoals al eerder voorviel bij een DLC van The Elder Scrolls Online, wordt High Isle eerst voor de PC uitgebracht wordt en wat later voor de consoles. High Isle brengt de speler naar de Systres-archipel, een kleine eilandengroep welke zich ver buiten Tamriel bevindt, namelijk ergens in de Abeceische Zee. Vanaf dit uitbreidingspakket kan men in de nieuwe zone en verhaallijn aan de slag bij de Bretonse elite, een elvenklasse die afstamt van de Man/Mer en van High Rock hun thuisbasis gemaakt heeft. Deze nieuwe content zou de action RPG in ieder geval een traditioneel middeleeuws tintje moeten geven. Daarnaast zijn er natuurlijk weer heel wat toevoegingen voorzien – waaronder een nieuwe Trial, twee nieuwe compagnions en het Tales of Tribute kaartspel – evenals verschillende verbeteringen, zoals onder meer aan de combat en in het Champions-puntensysteem.

Shadowrun Trilogy (PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch, PC)

De Shadowrun-games hebben door de jaren heen een ware cultstatus bereikt. De remaster van deze fantasy cyberpunk tabletop games komt deze maand uit voor Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series X/S, Playstation 4 en Playstation 5. Wat houdt dat in? Verbeterde graphics, betere performance en de mogelijkheid om met controller te spelen. Laat maar komen!

23 juni

Sonic Origins (PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch, PC)

Verzamelingen met retro-games als voornaamste inhoud zijn dit jaar blijkbaar en vogue, een trend die niet onopgemerkt bleef bij SEGA. Zij die graag de origines van de blauwe egel opnieuw willen beleven, krijgen later deze maand de kans om juist dit te doen, weliswaar met een resem toevoegingen en aanpassingen. Zo zal Sonic Origins in totaal vier titels – gaande van het allereerste spel tot Sonic CD – op tafel brengen, welke trouwens gebaseerd zijn op de verbeterde remasters die de firma voordien enkel op mobiele platformen verkocht. Bovendien rustte SEGA deze collectie uit met een aantal modi, zoals Classic Mode of aparte missies waarin je medaillons kunt verdienen, waarmee je vervolgens het archief van de Museum Mode – welke onder meer bonus content zoals extra muziek herbergt – stapsgewijs mag openen. Sonic Origins gaat op alle consoles (van zowel de vorige als de huidige hardware generatie) verschijnen, evenals op pc.

24 juni

AI: The Somnium Files – nirvanA Initiative (Xbox Series X|S, Xbox One, PC)

AI: The Somnium Files: nirvanA Initiative. De titel is alvast een mondvol! In dit single player-avonturenspel van de hand van Spike Chunsoft, dat trouwens een vervolg is op het in 2019 uitgegeven AI: The Somnium Files, ga je aan de slag als special agent Mizuki. Samen met je AI-partner Aiba dien je een serie van vreemde moorden op te lossen. Aanleiding van het onderzoek? Een onopgeloste mysterieuze moord van zes jaar geleden, waarbij één helft van een lijk nooit werd teruggevonden. Tot vandaag … Ik ben alvast getriggerd door het plot! Ben je ook benieuwd? Dan is het nog even wachten naar de officiële release op 24 juni, hoewel de laatste berichten erop wijzen dat het spel mogelijks pas in juli bij ons zal geraken. Nog even geduld dus!

Fire Emblem Warriors: Three Hopes (Nintendo Switch)

Fire Emblem Warriors: Three Warriors is geen vervolg op de gelauwerde tactische JRPG Fire Emblem: Three Houses, wel is het een spin-off van deze titel en een spirituele opvolger van Fire Emblem Warriors. Dit was een samenwerking tussen Nintendo en Koei Tecmo’s Warriors-franchise, waarbij de klassieke Musou-formule werd vertaald naar het Fire Emblem-universum. Vijf jaar na de eerste release, krijgen we nu eindelijk een nieuwe Fire Emblem Warriors met een volledig nieuw verhaal waarbij personages uit Three Houses Shez, een mysterieuze huurling, ontmoeten en het samen met hem opnemen tegen de Ashen Demon en dit in ware Warriors-stijl.

Capcom Fighting Collection (PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch, PC)

Wanneer je de naam Capcom hoort, dan koppelen zowel de casual gamer als fighting game aficionado’s dit firma haast automatisch met het wereldberoemde Street Fighter. Ooit spendeerden ze veel meer aandacht aan dit genre, en dit tijdperk van hun verleden ontvangt deze maand dus een eerbetoon in de vorm van een interactieve compilatie. Via de Capcom Fighting Collection kunnen geïnteresseerd kortom kennis maken tien verschillende aanbiedingen, waaronder de excentrieke Darkstalkers-series, komische spin-offs zoals Super Gem Fighter, of meer obscure exemplaren zoals Red Earth. Natuurlijk gooit Capcom er ook nog enkele nieuwe features bovenop, inclusief een Training Mode voor quasi ieder spel, rollback netcode-ondersteunende online multiplayer met zowel lobbies als Spectator-functies, een varia aan Quality-of-Life overwegingen én een Museum modus met honderden extraatjes in het teken van de aanwezige spellen.

Madison (PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch, PC)

Madison is een first person psychologische horror game, waarbij je twee werelden door middel van een instant camera gaat verbinden. De ene wereld is deze van de mensen en de andere is deze van Madison, een demon en zoals een demon die zijn taak serieus neemt betaamt, heeft deze geen aangename plannen met je. Gore rituelen, folteringen en abominabele gebeurtenissen zullen je deel zijn in deze game en het is jou om dit te overleven door puzzels op te lossen, de omgeving te verkennen en vooral door muisstil te zijn.

Pocky & Rocky: Reshrined (PS4, Nintendo Switch)

De ontwikkelaars bij Tengo Project hebben een vergeten SNES-klassieker terug tot leven gewekt met een remake die tegelijkertijd ook als een officiële opvolger fungeert. Men bedekte hier het familiaire met allerlei nieuwigheden, zoals extra levels, meerdere speelbare personages en kersverse spelmodi. De presentatie kreeg eveneens een puike opknapbeurt, want Tengo Project tilde de pixel art naar een hoger niveau, laat staan dat men nieuwe muziek speciaal voor deze iteratie componeerde.

28 juni

Disgaea 6 Complete (PS5, PS4, PC)

Hoewel Disgaea een hoog aangeschreven tactische JRPG-reeks is, wist Disgaea 6: Defiance of Destiny mij niet helemaal te bekoren op de Switch. Een van de redenen hiervoor was dat het spel helemaal niet vlot bolde op Nintendo’s console. Maar net zoals de andere titels in de reeks, krijgt Disgaea 6 binnenkort een Complete-editie, waardoor Zed en zijn strijd tegen de God of Destruction een herkansing krijgt en dit op pc en de PlayStation-consoles. Het zou bovendien geen complete editie zijn zonder toevoeging van alle bestaande DLC, waaronder nieuwe personages en cosmetische toevoegingen.

MX vs ATV Legends (PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC)

We mogen wederom in de modder gaan spelen met MX vs ATV Legends, dat na wat uitstel deze maand eindelijk zijn opwachting maakt. Het opzet van de game is uiteraard simpel. Je kiest een motorfiets, ATV of quad bike en draait voluit aan de hendel om sneller dan de rest door de modderige omgevingen te knallen. Het uitgangspunt is eenvoudig, maar de uitwerking ervan lijkt dat gelukkig niet te worden. Er zijn tal van voertuigen die je netjes kan aanpassen en elk laat zich anders besturen. Nog belangrijker echter zijn de tracks waar je aan het racen mag slaan. Die zitten vol sprongen, hindernissen en binnenwegen om te ontdekken, wat ervoor zorgt dat er heel wat spektakel te beleven valt. MX vs ATV Legends belooft ouderwetse fun te worden, zowel op je eentje, online of in twee speler split-screen.

F1 22 Champions Edition (PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC)

In die twaalf jaar dat Codemasters bezig is met de F1-franchise is er flink wat veranderd in de sport, maar in F1 22 mogen we ons toch aan zéér ingrijpende veranderingen verwachten. Nieuwe wagens in de echte wereld die zich helemaal anders gedragen, betekent uiteraard ook nieuwe physics in de officiële racegame. Ook buiten de cockpit mogen we ons aan veranderingen verwachten: ons teergeliefde Circuit de Spa-Francorchamps is vernieuwd, de grote prijs van Miami maakt zijn intrede in het F1-circus en er zullen sprint races plaatsvinden. Pc-gamers die extra inlevingsgevoel willen, worden op hun wenken bediend want de game ondersteunt virtual reality met de Oculus Rift of HTC Vive. Op 28 juni gaan de startlichten uit voor de Champions Edition van F1 22.

30 juni

Cuphead: The Delicious Last Course (PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch, PC)

Normaliter wordt downloadbare content niet in lijsten zoals deze gegooid, maar voor een aanvullende toevoeging van dit kaliber moet er nu eenmaal een uitzondering gemaakt worden! Studio MDHR voltooide het fantastische Cuphead al sinds eind 2017 en men besloot om het overweldigende succes ervan op te volgen met een tweede portie amusant cartoon geweld. The D.L.C. – ‘subtiele’ woordspeling zeg, deze acroniem! – bevat naast een geheel nieuw eiland tjokvol uitdagende levels en baasgevechten ook nog Ms. Chalice, een derde speelbaar personage wie bovendien haar eigen unieke vaardigheden met zich meebrengt. Het arsenaal van (onder andere) wapens wordt met de komst van deze uitbreiding eveneens vergroot, terwijl de ontwikkelaars beweren dat ze nog niet alles hebben verklapt. Cuphead: The Delicious Last Course knalt zich een weg naar alle platformen waar het oorspronkelijke spel voordien op verscheen.

Monster Hunter Rise: Sunbreak (Nintendo Switch, PC)

Monster Hunter Rise: Sunbreak is een uitbreiding op de originele Monster Hunter Rise. Met verbeterde gameplay en behendige toevoegingen aan gevechtsmechanica, unieke nieuwe monsters en jachtlocaties, en een nieuwe moeilijkheidsgraad in de vorm van Master Rank-speurtochten. Als de jager die Kamura van rampspoed heeft gered, moet je nu naar de verre uithoeken van Elgado reizen, een buitenpost in de buurt van een koninkrijk dat wordt geteisterd door een sinistere nieuwe aartsvijand – de draak Malzeno!

Outriders: Worldslayer (PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC)

Outriders krijgt nieuwe content in de vorm van Worldslayer. We krijgen onder andere een volledig nieuwe campagne, nieuwe spullen, verbeterde character customization en nieuwe werelden. Hoewel de content eigenlijk bedoeld is voor characters boven level 30, geeft developer People Can Fly ons de mogelijkheid om characters aan te maken die beginnen op level 30. Zo kan iedereen genieten van de heerlijke nieuwe content.

Rabbids: Party of Legends (PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One)

De Rabbids zijn terug van nooit weggeweest in deze nieuwe partygame! Ga op avontuur in vijftig verschillende minigames. In co-op kan je met vier mensen spelen, zowel 2 vs. 2 als iedereen tegen elkaar. Iets wat heel interessant lijkt, is de mogelijkheid om playlists te maken van je favorite minigames. Zo kan je de minder leuke skippen en blijft de game na een lange tijd nog steeds even leuk. Ook de jongere gamers kunnen hier plezier aan beleven, want je kan de moeilijkheidsgraad zelf aanpassen. Plezier voor de hele familie dus.

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x