Gang Beasts | REVIEW

Gang Beasts is een beat ‘em up partygame van ontwikkelaar Bone Loaf en uitgegeven door Double Fine. Net als dronken peuters op een springkussen, is het je doel om je tegenstander tegen de grond te slaan en hem uit de arena te duwen of te gooien om de laatste te zijn die blijft staan. Klinkt goed, maar of dit lang leuk blijft lees je in deze review!

Gang Beasts is een indiegame waar je niet teveel van moet verwachten. Het heeft een textuurloze maar kleurrijke uitstraling en kent een heel eenvoudige spelontwerp. De personagemodellen zien eruit en bewegen als de personages in Human: Fall Flat en de game kent een shitload aan aanpasbare items (haar, hoeden, bril, kleding) die je kunt gebruiken om een ​​personage naar je eigen smaak samen te stellen. Zorg er wel voor dat je jouw personage echt excentriek aankleed, zodat je ze kan onderscheiden van de anderen, want met maximaal 8 spelers op het scherm kan de game nogal hectisch en verwarrend overkomen. 

Welcome to the Arena!

De arena’s zijn kleurrijk en textuurloos net als de personages, maar er is geen twijfel over wat deze voor moeten stellen. In totaal zijn er 19 arena’s om uit te kiezen om jezelf helemaal uit te leven met je vrienden.

Een van de arena’s is Containers, en dit is een van de leukste levels in de game. Je staat op containers die worden opgehouden door 4 metalen draden. Kopstoot of trap voldoende tegen de draden en ze breken, en de transportcontainers vallen samen met een van je tegenstanders erop de afgrond in. Trucks is een andere favoriet van mij die super hectisch en leuk kan zijn. Je zit op twee rijdende vrachtwagens die een snelweg afrijden. Je moet tussen de vrachtwagens heen en weer springen om de verkeersborden te vermijden, terwijl je je tegenstanders van de vrachtwagens probeert af te stompen en te gooien. 

Beef in the City

Gang Beasts speelt zich af in Beef City, maar ondanks dat is er geen verhaal of campagne en geen rijke geschiedenis van dit stadje om te verkennen. De game draait alleen om pure actie met dikke matpartijen die je samen met je vrienden kunt spelen. Ook is Gang Beasts online te spelen en kent diverse speltypen om te spelen: “Melee”, een free-for-all mode waarbij de laatste speler de winnaar is, “Waves” is een op coöp gebaseerde waved-modus die steeds moeilijker wordt naarmate je verder komt, “Gang” is een op teams gebaseerde melee-modus en tot slot is er ‘Football’, waarin je lekker clunky kunt voetballen. Online spelen is leuk, maar kent zeker niet de plezier die je hebt als je real-life vrienden op de bank hebt zitten. Daarnaast is het online ook niet zo druk in deze game, en mag je van geluk spreken als je gelijk een match kunt vinden.

Eenvoudig van buiten, complex van binnen

Gang Beasts kent een eenvoudige opzet en ontwerp, daarbij denk je dat de game ook een eenvoudige besturing zou hebben, maar dat is niet het geval. De game legt je niets uit van hoe het werkt, en je moet er dan ook zelf achter komen. Op zich is dit ook niet heel erg, want vaak monden matches in deze game uit in een grote buttonbash tsunami, maar het was wel handig geweest om precies te weten hoe de controls in elkaar steken. Je komt er al snel achter dat je een knop hebt voor een schop, kopstoot en een jump. Met de bumpers op je controller kun je dingen of tegenstanders vastpakken en in combinatie van andere knoppen kun je dus mensen en objecten weggooien. Klinkt goed, maar dit gaat toch moeizamer als je denkt, aangezien de tegenpartij jou ook vast kan pakken. Een potje Gang Beasts eindigt dan vaak ook in een hilarisch worstelwedstrijdje waarin je dankzij het buttonbashen veel geluk moet hebben om te winnen. Mensen die op zoek zijn naar een diepgaande brawler moeten dan ook zeker niet bij Gang Beasts zijn, maar diegene die op zoek zijn naar een geweldig spelletje om op de bank met vrienden te spelen (met uiteraard een kratje bier erbij) zijn hier op het juiste adres!

Conclusie

Gang Beasts is hectisch, kleurrijk, hilarisch en ontzettend leuk om te spelen zolang je de game maar niet te serieus neemt. Met 19 verschillende arena’s heb je niet het gevoel dat je steeds weer hetzelfde gevecht hebt en zorgen zeker voor enkele memorabele momenten. Gang Beasts is gewoon een heerlijke partygame die je aanzet als je visite krijgt, ‘nuff said!

Gang Beasts | REVIEW
HOT!
Hectische en hilarische actie
Heerlijk simpel opgezette visuals en gameplay
19 diverse arena's vol spelplezier
NOT!
Mondt uit in een grote buttonbash orgie!
Voornamelijk leuk om met real-life vrienden te spelen
70
SCORE

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x