Eerder deze week konden we aan de slag met de nieuwe firmware update van de Playstation 4. Er zaten een aantal kekke nieuwe toevoegingen aan de funtionaliteiten van de console, maar er is blijkbaar meer wat we in de eerste instantie niet wisten.

Hadden we eerder deze week het vrolijke bericht van firmware-update 3.50 voor je, blijkt er nog het een en ander verstopt te zitten in deze update. De nieuwe systeemsoftware introduceerde onder andere Remote Play voor de PC, de Play Together-functie, meldingen wanneer vrienden online komen en de mogelijkheid om evenementen te organiseren.

Wat niet verteld is maar wel mogelijk is vanaf nu is om muziek af te spelen via een USB-sticks, een feature die eerder verwijderd werd. Ook is het mogelijk om eindelijk een harde schijf van 4 TB te installeren.

Als laatste geheime mogelijkheid is om de notificatie die aangeeft dat je een screenshot hebt gemaakt, uit te zetten. Dit maakt het mogelijk om meerdere screenshots achter elkaar te maken zonder dat deze notificatie het beeld verstoort. Ook is het zoekveld op de gamepagina van livestreams vernieuwd en kun je een limiet instellen voor het aantal leden van een party. Allemaal veranderingen die het best omschreven worden door het motto “klein, maar fijn”.

De aangekondigde functionaliteiten vind je in onderstaande trailer:

één antwoord