Op het internet gonst het van de geruchten dat er uiteindelijk toch een vierde deel van Fable gaat verschijnen. Na veel onderzoekswerk wordt er geconcludeerd dat Fable 4 in ontwikkeling is bij Playground Games, welke we weer kennen van de Forza-franchise.

Er zijn een aantal feitelijke zaken gevonden, zo werkt Playground Games effectief aan een nieuwe openwereld-RPG. Daarvoor werden er een flink aantal Britse talenten aangetrokken én breid de studio zijn kantoren uit.

De geruchtenmolen luidt vervolgens als volgt: via de Xbox Live API zouden heel wat videogames gelekt zijn die nog volop in ontwikkeling zijn. Dat nieuws werd door een gebruiker van ResetEra verspreid, de spirituele opvolger van NeoGAF. Bovendien blijkt uit deze zogenaamde gelekte informatie dat veel andere games en projecten waarheid zijn geworden. Denk hierbij aan games als Age of Empires 4, Crackdown 3, en nog een aantal andere titels. Qua geloofwaardigheid kunnen we deze informatie als een korrel zout nemen, maar ergens klinkt dit toch wel geloofwaardig.

Wij zijn benieuwd naar de toekomst, en denken dan ook dat we meer informatie krijgen in de aanloop van de E3 van 2018!

Laat een antwoord achter