Mass Effect: Andromeda details gelekt

Anonieme bronnen geven aan een vroege versie van de nieuwe Mass Effect te hebben gespeeld. Hierdoor zijn er flink wat details gelekt van deze aankomende nieuwe game. Je kunt het een en ander niet helemaal serieus nemen, maar in elk verhaal zit meestal een kern van waarheid.

Er zijn een hoop gamers die zitten te wachten op de nieuwe RPG van ontwikkelaar Bioware. Mass Effect: Andromeda moet ergens eind volgend jaar verschijnen voor de consoles en PC. Ondanks dat we al wat teasertjes hebben mogen zien is er nog weinig bekend over de aankomende game. Gelukkig is er een video op YouTube verschenen die blijkbaar wat gelekte gameplay te bieden heeft.

mass_effect_universe___legion_by_bezhaneishvili-d4y1mt0

Ondanks dat diegene die de video gemaakt heeft zegt de game zelf nog niet gespeeld te hebben, blijkt hij de beelden en info van deze vroege build van iemand gehad te hebben. De bronnen blijven anoniem, maar wel zijn er een aantal interessante details:

  • Mass Effect: Andromeda zal squadbased zijn, net zoals de originele trilogie. Zo heb je twee companen aan je zijde als de protagonist. De een is een blonde dame en de ander is een krogan. Laatsgenoemde zagen we al in actie in de E3 teaser trailer. Alle drie de squadleden kunnen gebruik maken van een jetpack, te vergelijken met Titanfall.
  • De omnitool is vele malen uitgebreider in vergelijking tot voorgaande Mass Effect games en is ook goed te gebruiken in de gevechten. Zo kun je met het indrukken van een enkele knop een schild op je arm tevoorschijn toveren. Qua wapens zijn er in de vroegere build nog niet veel veranderingen opgemerkt ten opzichte van de eerste drie games.
  • De kwaliteit van de gezichten van de personages is flink opgeschroefd en misschien dat er zelfscustomization opties in de volledige game zitten, naast mogelijkheid om je armor aan te passen. Net zoals in de eerste drie games dus.
  • De game draait op de Frostbite engine en daarmee zijn de omgevingen best wel fragiel. Je kunt schuilen achter een muurtje, maar deze is binnen een oogwenk kapot te schieten door de vijanden. Hier kun je zelf natuurlijk ook gebruik van maken als speler.
  • Het moederschip heeft een compleet nieuw design gekregen en de layout is totaal anders dan die van de Normandy. Zo zijn er verschillende spullen gevonden, die gebruikt kunnen worden om je character te customizen en staat je auto ook geparkeerd in het moederschip. Naast het uiterlijk is de besturing van het schip ook veranderd. Eerst was het een kwestie van een kaart met daarop locaties en nu moet het schip echt bestuurd worden.
  • Verder is er in het moederschip een zogenoemd ‘pathfinder‘ sectie te vinden, die refereert naar de main character. De protagonist in de game is namelijk een ‘pathfinder’ met een missie om een nieuwe plek te vinden voor de beschaving om te leven. Niet alleen de mensheid is op zoek naar een nieuw thuis, andere rassen willen ook maar al te graag verkassen.
  • De grote vijand is een menselijke soldaat, die nog niet in de E3 trailer werd getoond. Zijn motivatie, identiteit en uiterlijk werd nog niet beschreven door de bron van AntarcticWildlife.

 

In hoeverde het bovenstaande waar is, is de vraag. We weten het pas als we officiele details en beelden krijgen van Bioware zelf. In ieder geval hebben we de desbetreffende “gelekte” video hieronder even voor je neergezet. Wij zijn benieuwd hoe jij erover denkt! Is dit de echte harde realiteit, of zal het een hoax zijn?

NL / EN
1
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x