Mortal Kombat 11 is al een tijdje uit, en verscheen in 2019 voor de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC. Ondertussen heeft NetherRealm Studios de game voorzien van de nodige (betaalde) updates en vonden ze het ook maar nodig om een ultieme versie van de game uit te brengen. Eens kijken of deze de moeite waard is in een nieuwe review.

Het afgelopen jaar heeft NetherRealm langzaam maar zeker de game aardig uit weten te bouwen. Zo hebben we een flink aantal nieuwe personages mogen verwelkomen, en hebben we zelfs een complete verhaaluitbreiding gekregen met de naam Aftermath. Dit alles heeft er toe geleid dat we Mortal Kombat 11 Ultimate Edition mogen verwelkomen. Deze editie voegt alle eerdere content samen in een groot en compleet killer pakket, welke zelfs drie nieuwe personages introduceert.

Eerlijk gezegd is MK11 een van de beste vechtspellen die we in jaren hebben mogen spelen en deze heruitgave is misschien niet heel spectaculair te noemen, maar toch weet het je de complete ervaring te brengen. Aangezien we Mortal Kombat 11 en de uitbreiding Aftermath al hebben besproken in het verleden, gaan we het in deze review alleen hebben over wat deze ultieme collectie je weet te brengen. Je kunt natuurlijk de reviews terug lezen van de eerder gereleaste content om erachter te komen wat voor game het is.

Verzamelwoede

Mortal Kombat 11 Ultimate doet dus ook zeker niets nieuws, en het is dus een verzameling van de eerder uitgebrachte zaken. Het originele verhaal en de daaropvolgende uitbreiding zijn dus inbegrepen in deze editie en daarnaast maakt MK11 nu ook gebruik van de kracht van de nieuwe generatie consoles. Ondanks dat de next-gen update gewoon helemaal gratis is, moet ik stellen dat de game nu nog mooier is geworden en dus volledig in 4K op 60fps draait en wat nieuwe effecten kent. Toch is de game qua gameplay onaangetast gebleven en voelt het allemaal vertrouwd aan. Het is gewoon dezelfde ervaring, maar een beetje glanzender nu het wordt weergegeven in 4K met alle andere grafische toeters en bellen.

I’m Gonna Tear You Apart

De Ultimate Edition is voornamelijk geschikt voor diegene die MK11 nog niet in hun collectie hebben, en daarnaast is het mogelijk om jouw normale editie voor een bedrag te upgraden naar de Ultimate Edition. Hiermee krijg je toegang tot drie nieuwe personages, namelijk twee oud gedienden Rain en Mileena en mogen we ook aan de slag met Rambo (compleet met de stem en one-liners van Sylvester Stallone). Deze nieuwe personages zijn allemaal goed gebalanceerd en gevarieerd en het is leuk om met ze te spelen. Rambo gebruikt zijn skills uit de gelijknamige films en gebruikt zijn mes en pijl en boog tijdens de gevechten. Tevens kan hij dodelijke vallen zetten in een stage met alle gevolgen van dien. Daarnaast hebben we nog Rain die zijn vermogen om water te beheersen gebruikt en hebben we nog Mileena die haar vlijmscherpe sai en tanden gebruikt.

De toevoeging van deze nieuwe personages brengt het totaal aantal vechters op een indrukwekkende 37. Er is veel om uit te kiezen en er is veel variatie tussen de diverse personages en vechtstijlen. Er is voor ieder wat wils, met een line-up die bestaat uit klassieke vechters zoals Johnny Cage, Lui Kang en Scorpion en nieuwe bekende personages zoals RoboCop, Terminator, The Joker en Spawn. Het is een indrukwekkende roster aan vechters, maar als oldschool fan van de serie vind ik het nog steeds een gemis dat bijvoorbeeld Goro en Reptile niet in de game zitten. Wellicht zal er nog een Kombat Pack verschijnen welke deze personages toe zullen voegen aan de game, maar toch vind ik het lichtelijk teleurstellend dat deze iconische personages nog steeds ontbreken in MK11.

Iedereen doet mee!

Een verandering die niet zo opvalt maar zeker wel aanwezig is, is de aanwezigheid van crossplay. Deze functie is gratis toegevoegd aan de game en zorgt ervoor dat je MK11 nu ook kunt spelen tegen mensen die op een andere console spelen. Zodoende kun je het nu online opnemen tegen PS4, PS5, Xbox One en Xbox Series X | S spelers en zodoende blijft de online mode interessant omdat er altijd wel een match voor je klaar staat.

Conclusie

Mortal Kombat 11 Ultimate Edition is duidelijk een poging om dezelfde game opnieuw te verkopen voor de volle prijs, en eerlijk gezegd is hier ook niets mis mee. Het is een complete editie van een game die ontzettend veel content kent en ongelooflijk tof is om te spelen. Heb je de game al in je bezit, dan heb je de keuze om een upgrade aan te schaffen en hoef je niet de volle pond te betalen voor de game. Al met al raad ik Mortal Kombat 11 Ultimate Edition van harte aan voor diegene die op zoek zijn naar een gevarieerde, gebalanceerde en brute fighting-game!

*Lees voor een uitgebreidere blik op de content van MK11 Ultimate de reviews van Mortal Kombat 11 en de Aftermath-uitbreiding.

Mortal Kombat 11 Ultimate | REVIEW
HOT!
Het ultieme Mortal Kombat pakket!
Heerlijke, snelle en brute gameplay
Vecht met 37 personages
Ziet er op de next-gens likkebaardend goed uit
Mogelijkheid om te upgraden naar dit pakket
NOT!
Lichte klap in het gezicht voor een ieder die Mortal Kombat 11 al in zijn bezit heeft
Waar blijven Repile en Goro?
80
SCORE

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x