Need for speed… need for online

In mei kondigde Ghost Games aan dat een internetverbinding in de nieuwe Need For Speed een vereiste is om het spel te kunnen spelen. In tegenstelling tot veel andere games kan het spel niet offline gespeeld worden. Heel wat mensen balen hier flink van, maar Ghost Games heeft nu bekend gemaakt waarom voor deze feature is gekozen.

Om te beginnen is het doel van de developers duidelijk: ze willen meer sociale gameplay en meer mensen betrokken laten raken bij de zelfde game. De developers willen dit bereiken door het mogelijk te maken je voortgang in de game te volgen via een site of een app. Dit is op zich een leuke feature, maar of het genoeg zal zijn om het niet offline te kunnen spelen uit te balanceren hangt nog in de lucht.

Dit is echter niet de enige feature waarvoor een constante internetconnectie nodig is, want ook wordt het mogelijk om screenshots te maken en direct te delen. Dit klinkt misschien nutteloos maar het zit zo: hoe meer likes je krijgt op je screenshots, hoe meer in-game geld je verzamelt. Op zich een leuk idee, maar het is wel een erg geforceerde manier om social media te betrekken bij je game.

manners-need-for-speed-1

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Maikel van Hoof
8 jaren geleden

vervelend.. zie het steeds vaker met nieuwere games. Tis natuurlijk heel tof als er onlinefuncties opzitten en mag niet ontbreken in deze tijd. maar wil ook lekker offline kunnen gamen als ik daar zin in heb, Heb me bij fifa ook mateloos geirriteerd dat ik niet lekker offline seizoentje kan doen..

0
0
NL / EN
1
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x