Er is flink wat ophef ontstaan vanwege een game die in april gaat verschijnen op Steam…

We hebben het hier over de game Rape Day ,welke op het platform wordt omschreven als een visual novel waarin spelers vrouwen “verbaal kunnen lastigvallen, vermoorden en verkrachten”. De titel bevat “geweld, aanranding, gedwongen seks, grof taalgebruik, necrofilie en incest”. De game laat je vrouwen verkrachten tijdens een zombie-apocalyps. Daarnaast kan je de vrouwen ook verbaal lastig vallen en zelfs vermoorden. Daarnaast zal de game grafisch erg expliciet worden.

Ondanks de kritiek op de game zelf (wat we onszelf heel goed voor kunnen stellen) is er ook flink wat kritiek op Valve. Mensen zijn verbaasd dat het bedrijf een game als dit toelaat op Steam. Waar het bedrijf vroeger nog games als dit weerde van het platform, heeft het tegenwoordig een “alles mag” beleid, met een aantal uitzonderingen. Zo zijn games op Steam verboden die zaken tonen waarvan het strafrechtelijk illegaal is om te tonen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kinderporno. Moord en expliciet sexuele content, is dus blijkbaar geen probleem.

Of Valve de game effectief heeft goedgekeurd, is nog onduidelijk. Het zou kunnen dat de game door de mazen van het net geglipt is en dat het spel alsnog wordt verwijderd. Weerzinwekkend is het wel dat een game als dit op zo’n platform zou kunnen verschijnen.

één antwoord