Rocket League wordt binnenkort free-to-play

Enige tijd geleden werd de ontwikkelaar van Rocket League, Psyonix, overgenomen door Epic Games. Dit heeft interessante gevolgen voor de game.

Er is namelijk aangekondigd dat Rocket League deze zomer free-to-play gaat worden op PC en consoles. De game zal dan ook van Steam verdwijnen en alleen nog via de Epic Games Store verkrijgbaar zijn.

Mocht je de PC versie via Steam al hebben aangeschaft, hoef je jezelf geen zorgen te maken. Je kunt deze versie gewoon blijven spelen en de game wordt gewoon voorzien van volledige ondersteuning en toekomstige updates. Ook kunnen items die via de Steam-versie gekocht zijn blijven en blijft cross-play met andere versies van de game behouden. Nieuwe spelers die de game op PC willen spelen zullen de game alleen nog via de Epic Games Store kunnen downloanden.

Wie Rocket League reeds online heeft gespeeld of dat nog doet voor de game free-to-play wordt, krijgt een hoop in-game items cadeau, als compensatie voor het feit dat die spelers ooit centjes voor de game hebben betaald. Het gaat daarbij om:

  • All Rocket League-branded DLC released before free to play
  • “Est. 20XX” title that displays the year when the player first started playing Rocket League
  • 200+ Common items upgraded to “Legacy” quality
  • Golden Cosmos Boost
  • Dieci-Oro Wheels
  • Huntress Player Banner

Een precieze datum wanneer de game free-to-play wordt is nog niet bekend, maar het zal sowieso deze zomer gebeuren.

Rocket League is al enige tijd verkrijgbaar op PC, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

Ook interessant
Red Dead Online krijgt binnenkort een standalone versie
NL / EN