Valve heeft de Steam Deck OLED aangekondigd

Valve heeft vandaag een nieuw model van de Steam Deck aangekondigd, genaamd de Steam Deck OLED.

De nieuwe Steam Deck heeft dus een HDR OLED-scherm met heldere kleuren, betere contrastwaarden en is met 0,4 inch groter dan het scherm van het LCD-model. Tevens is de ververssnelheid verhoogd van 60Hz naar 90Hz. De resolutie is niet gewijzigd, dus nog altijd 800p. Verder is de Steam Deck OLED, uitgerust met een 6nm APU in plaats van 7nm. Dit moet zorgen voor een betere power draw en betere thermals. Mogelijk is de Steam Deck OLED ook stiller dan het LCD-model.

De netwerkkaart in het OLED-model is voorzien van een upgrade en ondersteund nu WiFI 6. Ook de batterij heeft een upgrade gekregen en heeft nu een capaciteit van 50Whr in plaats van 40Whr. Volgens Valve heeft de Steam Deck OLED een batterijduur van 3 tot 12 uur afhankelijk van hoe zwaar de game is die je speelt. De oplader die je meekrijgt is bij het OLED-model 2.5 meter in plaats van 1.5 meter. De Steam Deck OLED is volgens Valve ook eenvoudiger te repareren mocht er ooit een defect optreden. De handheld moet makkelijker te modden zijn en onderdelen zijn relatief eenvoudig te vervangen.

Twee versies van de Steam Deck OLED gaan verschijnen. De eerste kost €569 en heeft 512GB aan SSD opslagruimte. De duurdere versie kost €679 en het 1280 x 800 HDR OLED display krijgt als extra een premium anti-glare etched glass.

Hoewel de Steam Deck OLED geen upgrade heeft gekregen wat betreft grafische rekenkracht, is er volgens Digital Foundry wel sprake van een kleine performance boost tussen de 5 en 7%. Volgens Digital Foundry komt dit door het sneller geheugen.

De nieuwe Steam Deck is vanaf 16 november 2023 verkrijgbaar.

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x