Capcom onthuld Monster Hunter Wilds tijdens afgelopen State of Play

Tijdens de afgelopen State of Play presentatie heeft ontwikkelaar Capcom de eerste gameplaybeelden getoond van Monster Hunter Wilds.

In Monster Hunter Wilds sluiten spelers zich aan bij het special Research Commission-team met de taak om de Forbidden Lands te onderzoeken. Voor het eerst in een Monster Hunter-game krijgt de hoofdpersoon een voice-over. Samen met Alma uit de Guild, een mysterieus kind en je schattige Palico ga je op avontuur in de wildernis van Windward Plains. Nieuw in Monster Hunter Wilds is dat landen ineens kunnen veranderen door onder andere dynamische weereffecten. Deze hebben effect op je zicht, de monsters en traversal.

Monster Hunter Wilds bevat veel monsters van klein tot groot die je gaat tegenkomen. Kleine monsters zijn onder andere de Dalthydon en de Ceratonoth. Grote zeer gevaarlijke monsters zijn er ook zoals de Doshaguma en de Chatacabra. Laatstgenoemde kan zijn lichaam versterken met zijn klevend speeksel.

Om deze sterke monsters te verslaan, is de gameplay op meerdere punten verbeterd en vernieuwd. Met zogeheten Seikrets, een nieuwe soort mount, kunnen spelers de wereld sneller verkennen. De gameplay schakelt verder seamless over naar cutscenes voor een meer filmisch ervaring. De Seikrets zijn ook handig voor het verzamelen van items, of het herstellen van wapens. De Seikret is ook in staat om je tweede wapen te dragen zodat je makkelijk kan wisselen wanneer nodig. Alle 14 iconische wapens uit voorgaande games keren terug, maar dan met nieuwe animaties en moves.

Verder bevat Monster Hunter Wilds, een Focus Mode. Dit geeft spelers meer precisie en controle over het richten, blokken en raken van zwakke plekken van monsters. Met de Hook Slinger kunnen spelers van afstand materialen verzamelen, ook tijdens het rijden van je Seikret.

Monster Hunter Wilds is in ontwikkeling voor de PlayStation 5, Xbox Series X | S en PC. De game moet ergens in 2025 verschijnen.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x