Diablo III: Eternal Collection (Switch) | REVIEW

Diablo III werd in 2012 voor het eerst uitgebracht op de PC en een jaar later kwam dezelfde game naar de PlayStation 3 en Xbox 360. In 2014 kwam er ook een release op de PlayStation 4 en Xbox One, inclusief de Reaper of Souls uitbreiding. Toen in 2017 de uitbreiding Rise of the Necromancer uitkwam werd deze gebundeld met de basis game en de Reaper of Souls uitbreiding onder de naam: Diablo III: Eternal Collection. En nu is het de beurt aan de Nintendo Switch om overlopen te worden door hel. De vraag is echter: Heeft Diablo III na al die jaren nog wel genoeg in zich om zich te rechtvaardigen op de hybride console van Nintendo?

Een klein tijdje geleden waren Janneke en ik uitgenodigd door Blizzard om even langs te komen bij Nintendo Benelux. Zodoende mochten wij Diablo III voor de Nintendo Switch alvast proberen en konden wij een idee krijgen hoe de game zou spelen op de hybride console van Nintendo. Ondanks dat je niet lekker thuis op de bank zit, en je in een gecontroleerde omgeving de game moet spelen, konden we wel alvast een beeld krijgen hoe de game zou worden. Nu is Diablo III: Eternal Collection eindelijk uit, en kun je hieronder lezen wat ik ervan vindt!

Crawling In My Dungeon

De Nintendo Switch heeft de laatste tijd al een paar grote titels mogen verwelkomen zoals Doom, Wolfenstein en The Elder Scrolls V: Skyrim. Sinds afgelopen vrijdag is het de beurt aan Diablo III: Eternal Collection. Voor de meeste gamers is Diablo geen onbekende maar voor diegene die niet helemaal weten wat Diablo nu precies voor een game is zal ik het even kort omschrijven. Diablo III is een ouderwetse loot based dungeon crawler rpg wat zich kort laat vertalen naar: Alles kapot maken en vermoorden in grotten en kerkers en al hun spullen afhandig maken. Het verhaal van Diablo III bestaat uit vijf hoofdstukken waarin jij het mag opnemen tegen zo’n beetje alles wat hel te bieden heeft.

Blizzard eindelijk terug op een Nintendo Console

Vijftien jaar heeft het geduurd, maar Blizzard heeft eindelijk de weg terug gevonden naar Nintendo. En het is niet eens zo’n vreemde keuze om Diablo III naar de Nintendo Switch te brengen aangezien het een ideal spel is om even op te pakken voor een korte gamesessie, maar ook ideaal is voor een avond lang gamen. En voor iedereen die Diablo III al die tijd al in de trein of op vakantie wilde spelen is dit de uitgelezen mogelijkheid. En laat er geen twijfel over mogelijk zijn, Diablo III speelt heerlijk in handheld modus. En misschien nog wel belangrijker is dat de game heerlijk soepel draait.

Diablo III: Eternal Collection bevat zoals gezegd de basis game samen met de twee uitbreidingen. Ook op de Switch kun je de volledige game co-op doorspelen, en dit kan zowel online als offline. Mocht je vrienden hebben die ook een Switch hebben, samen met Diablo III, dan kun je samen spelen via lokaal netwerk. De Switch versie heeft daarnaast een paar kleine extraatjes gekregen zoals een Zelda Triforce portret frame, een Ganondorf Transmog Armor set en een Zelda Cucco pet. Ook kun je diverse content vrijspelen door het gebruik van bepaalde amiibo figuren. Blizzard heeft er genoeg aan gedaan om Diablo III zo interessant en compleet naar de Nintendo Switch te brengen.

Diablo is er voor iedereen.

De Switch versie heeft echter een streepje voor op de rest. Diablo III bied de mogelijkheid om direct in Adventure mode te springen, zonder dat je eerst de Campaign hoeft uit te spelen. Gamers die hun eerste stappen in Diablo III zetten, raad ik aan om eerst de Campaign Mode te spelen. Maar voor iedereen die al tientallen, of nog meer uren in de game hebben zitten is het zeer fijn dat je direct de Adventure Mode in kunt duiken. Ook kun je je lol (weer) op in de Seasons van Diablo III om op die manier exclusieve loot te vergaren. Wil je echter met je vrienden online spelen heb je wel een Nintendo Online abonnement nodig.

Ondanks dat het verhaal zich twintig jaar na deel twee afspeelt is het totaal niet nodig om Diablo I en II gespeeld te hebben om het verhaal te kunnen volgen. Het verhaal staat op zich zelf met hier en daar referenties naar de eerdere delen. Door middel van de vele audioboeken die je op je reis vind zul je niks te kort komen als het gaat om achtergrond informatie. Alle personages zijn ook voorzien van ingesproken stemmen en deze zijn nog altijd prima om naar te luisteren.

Conclusie

Zes jaar na de release op de PC is Diablo III nog altijd een dijk van een game. Nu kun je eindelijk Diablo z’n kont schoppen op de wc, in de trein, op het werk, lui in bed of op vakantie. Diablo III: Eternal Collection is dan ook meer dan welkom op de Switch. Voor iedereen die er nooit aan toe is gekomen om Diablo III te spelen is het zelfs haast verplichte kost. Maar eigenlijk moet ik zeggen dat het verplichte kost is voor iedereen die een Nintendo Switch in huis heeft, al is het maar om Blizzard te laten weten dat we graag meer games naar de hybride console van Nintendo zien komen. Diablo III is na al die jaren nog steeds een heerlijke Hack ’n Slash-game met soepele gameplay en heerlijke over de top actie.

Diablo III: Eternal Collection (Switch) | REVIEW
HOT!
Altijd en overal Diablo spelen
Heerlijke gameplay, zowel docked als in handheld modus
Blizzard terug op een Nintendo Console
NOT!
Niks nieuws of vernieuwend in vergelijking met andere versies voor andere platformen
90
SCORE
Ook interessant
Oddworld: Soulstorm | REVIEW
NL / EN
1
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x
()
x