[FEATURE] Mass Effect 4 details gelekt

[mbYTPlayer url=”https://www.youtube.com/watch?v=kXiDiZX9V9s” opacity=”1″ quality=”default” ratio=”auto” isinline=”false” showcontrols=”false” realfullscreen=”true” printurl=”true” autoplay=”true” startat=”6″ stopat=”295″ mute=”true” loop=”true” addraster=”true” stopmovieonblur=”false” gaTrack=”false”]

Details van de nieuwe Mass Effect 4 zijn gelekt via de site Reddit. Het is nog discutabel of dit ”the real deal” is. Verschillende internet bloggers die hoge ogen gooien voeren deze discussie met de internet community. Zo doende dat dit gerucht ineens op mijn schoot viel (Shout out naar Ermon).

mass_effect_universe___legion_by_bezhaneishvili-d4y1mt0

Video game blogger Keiran Burnett kijkt terug op dit lek met kritische ogen. Niet eens zozeer of dit gerucht echt is. Maar of dit geanticipeerde deel überhaupt hoge ogen kan gooien. Het lek is afkomstig van een ene shinobi602 die er om bekend staat geen bullshit te posten.Volgens hem is dit echt.

De grote lap tekst houd ontzettend veel sappige verhalen en ”feitjes” na om over te speculeren. Zo staan er details tussen die een eventueel nieuwe deel van Mass Effect opzienbarend veel laat lijken op Dragon Age:Inquisition.

Spoiler alarm
Het nieuwe deel zou zich moeten afspelen in de Andromeda Galaxy. In een galaxy far far away, ver weg van Commander Sheppard’s heroïsche daden. Je zal spelen als een verkenner met de opdracht om de Helius Cluster te onderzoeken naar een mogelijk leefbaar planeet voor de mensheid. Het gebied moet naar schatting 4 x groter zijn dan Mass Effect 3. Wie herinnert je vertrouwde schip ‘The Normandy’ nog? Scratch that. Je zal nu de sticks over nemen van ‘The Tempest’.

Spelletje
Je zal gaande weg, net als het vorige deel, kompanen ontmoeten en mee nemen. Je zal tot zeven karakters mee kunnen nemen, waaronder een Krogan genaamd Drack. Je crew zal eigen gear en upgrades hebben. Naast je crew heb je de mogelijkheid om huurlingen tot je beschikking te hebben. Deze kan je inzetten tijdens ‘random generated’ missies. (denk aan Assassin’s Creed en de Assassin’s huurlingen) Of jij daadwerkelijk een invloed hebt op deze missies is nog onduidelijk.

Het vorige deel had jij de ‘Mako’ tot je beschikking. Dat was een land voertuig die jij inzette om planeten te onderzoeken. Ik herinner mij dat de phsyics ontzettend lomp waren. Speculaties gaan in de rondte dat dit probleem is opgelost.

Het spel draaide altijd om currency en voorraden kopen. In dit deel is dat niet anders maar wel meer uitgebreid. Zo heb je koloniën verspreid in de sterrenstelsel met havens waar jij upgrades kan kopen en voorraden kan aanvullen.

Tijdens je reis heb je te maken met het verleden van ooit bestaande wezens die toepasselijk ‘The Remnant’ (overblijfsel) worden genoemd. Technologie van ‘The Remnant’ kan worden gebruikt om nog meer van het sterrenstelsel te verkennen.

Mass Effect 3 Multiplayer Gameplay


Multiplayer
Het lek vertelt meer over een vergelijkbare co-op mode zoals het vorige deel. Denk aan Horde Style Mode. Daarnaast kan je ook participeren aan raids in de ‘Remnant Dungeons’. Bij een succesvolle raid word je beloond met materieel en upgrades. Het is niet duidelijk of deze raids ook voor co-op mode is. Maar als je goed om je heen kijkt met andere games is dat altijd wel het geval.

Opsomming

  • Andere sterrenstelsel die vier keer groter is dan het vorige deel
  • Een nieuwe hoofdpersoon met eigen verhaal. Het verhaal heeft niks te maken met Sheppard.
  •  Naast je crew, van zeven, maak je gebruik van huurlingen. Het is nog niet duidelijk of jij invloed hebt op huurlingen missies.
  •  Geen Normandy schip maar The Tempest
  •  Multiplayer heeft nu raids, het is nog niet duidelijk of dit co-op is.
  •  Mass Effect 4 heeft elementen van Dragon Age: Inquisition

 

Check dit filmpje van The Know voor een opsomming van dit gerucht als je lezen zo k*t vind.

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=-riWdI9cZ30′ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′]

 

 

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Olav van Woerkom
Lid
8 jaren geleden

Is het al bekend wanneer hij ergens in 2016 uit komt?

0
0
Rowdy
Beheerder
8 jaren geleden

Het is nog angstaanjagend stil over de nieuwe Mass Effect. Het is dus een kwestie van tijd voordat we meer info gaan horen…

0
0
NL / EN
2
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x