Nieuwe Real Time Strategy-game Tempest Rising doet sterk denken aan de Command & Conquer-franchise

Fans van Command & Conquer hopen al jaren op een nieuwe game in de franchise, maar helaas zal Electronic Arts geen nieuwe game uitbrengen.

THQ Nordic en ontwikkelaar Slipgate Ironworks proberen dit gat op te vullen door een game uit te brengen die aardig wat overeenkomsten zal kennen met de real time strategy franchise van weleer.

Twee jaar geleden werd Tempest Rising aangekondigd, een real time strategy-game met een een verhaal, 3 speelbare facties, online multiplayer, een vibe die erg veel doet denken aan de nostalgische Command & Conquer-games en een soundtrack die blijft hangen. Afgelopen jaar verscheen er een gratis demo van Tempest Rising op Steam. Aan de hand van feedback heeft Slipgate Ironworks nu een development update gegeven.

De demo gaat binnenkort verdwijnen, want deze is niet meer representatief voor wat het uiteindelijke product gaat worden. Slipgate zegt grote veranderingen te hebben doorgevoerd in onder andere animaties, bewegingen, base building, user interface en de AI. In plaats van een demo, is Slipgate van plan om binnenkort een beta test te houden van de nieuwe build van de game.

Omdat Slipgate meer tijd en moete heeft genomen in het verbeteren van de core gameplay, gebruikersvriendelijkheid en toegankelijkheid, is besloten om de derde speelbare factie uit te stellen. Deze verschijnt niet meer op release, maar komt later in de vorm van een update. Slipgate is wel van plan om de derde factie binnenkort uit de doeken te gaan doen en dit is niet een Alien-factie zoals in Command & Conquer 3.

Tempest Rising verschijnt later in 2024 voor de PC via Steam. Wanneer de beta test gehouden gaat worden, wordt ergens in de komende weken bekendgemaakt.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x