Turtle Rocks EVOLVE vanaf vandaag free to play

Turtle Rock Studio’s kennen we allemaal van de Left 4 Dead games. Vorig jaar kwamen zij op de proppen met een nieuw interessante game, die helaas niet de goede aandacht wist te pakken. Om die aandacht terug te krijgen, komen ze vandaag met het nieuws dat EVOLVE gratis te spelen zal zijn. Eerst op de PC, in de toekomst ook op de consoles.

Vandaag kunnen Steam gebruikers dus gratis aan de slag met de shooter EVOLVE. De game zal niet alleen gratis worden maar gaat op PC weer terug in beta fase en wordt voor een groot deel opnieuw herzien. Zo zullen de hunter-klasses helemaal op de schop genomen om de game beter te balanceren. Verder zullen de maps, user interface, tutorials en het progressiesysteem aangepast worden en komen er ook meer customisation opties.

EVOLVE kreeg niet het ontvangst wat de ontwikkelaar verwacht had. Waar Left 4 Dead als een malle nog gespeeld wordt, was dit bij deze game niet het geval. Vooral de DLC kreeg een shitload aan kritiek, en hierdoor verdween de magie van EVOLVE, Als wij Turtle Rock mogen geloven:

“When Evolve launched, the reception wasn’t what we expected. Sure, there were some good reviews. There were also bad reviews. Yes, there was excitement. There was also disappointment – for players and for us. The DLC shitstorm hit full force and washed away people’s enthusiasm, dragging us further and further from that first magical pick-up-and-play experience. We want that magic back and we aim to make it happen.”

De game zal vandaag gratis beschikbaar komen voor PC, via Steam. Later kunnen ook de console gamers gratis aan de slag met de game. Alle bestaande content wordt gratis. Hoe Turtle Rock geld gaan verdienen, hebben ze nog niet laten weten, maar wij verwachten dat de eerder genoemde customization opties via micro-transacties verkocht gaan worden.

EVOLVE verscheen in februari vorig jaar. Iedereen die de game voor de volle pond heeft gekocht, heeft dit niet voor niets gedaan. Zij krijgen nu namelijk een ‘Founder status’ en dat komt met een aantal beloningen. Iedereen die de game voor geld heeft gekocht krijgt namelijk gifts, rewards, special access en meer ongein, zo laat ontwikkelaar Turtle Rock Studios weten.

NL / EN
6
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x