Binnenkort is het mogelijk om met toetsenbord en muis te gamen op de Xbox 360!

Muis en toetsenbord zijn nu ook beschikbaar in combinatie met het spelen van de games op de Xbox 360. Volgens de makers van de XFPS360 kan het randapparatuur via zowel USB als PS2 aangesloten worden. Bovendien is het ook mogelijk gemaakt om met de PS2 controllers te kunnen gamen op de Xbox 360.

Soortgelijke apparaten waren eerder ook al beschikbaar voor zowel de PS2 en Xbox. Volgens het beleid van Microsoft moet er echter voor zorgen dat niet goedgekeurde randapparatuur niet werken met de Xbox 360. Dit kan om commerciële redenen zijn, maar volgens Microsoft gaat het vooral om de gamer met gelijkwaardige hardware het (online) speelveld te laten betreden.

Een muis en een toetsenbord kan een heel groot voordeel gaan worden als dit gebruikt kan worden tegen mensen met alleen een controller.

toetsenbord

Echter is de vraag wel hoe de XFPS360 zijn werking gaan doen. Net als zijn tegenhagers voor de PS2 en Xbox emuleert deze hardware waarschijnlijk de input van de muis en zet deze om naar het signaal die wordt gebruikt voor de analoge stick van de Xbox 360.

Dit is dan misschien niet de meest optimale manier omeen spel te spelen,maat het is al gebleken dat met enig instellen je een heel eind kan komen.

Of het sportief zal zijn moet nog op gewacht worden.

2 reacties

Laat een antwoord achter