Dit waren de beste games van 2022 | FEATURE

Onlangs is 2022 aan zijn einde gekomen en dus leek het ons een goed idee om eens te kijken wat het afgelopen gamejaar ons eigenlijk heeft gebracht qua games.

2022 was een prima jaar voor gamers, en kende een aantal toffe releases, al viel het qua console exclusive games een beetje tegen. Maar ondanks dat hebben wij als gamers wel een aantal hele goede games mogen spelen dit jaar. En daarom leek het ons een leuk idee om een lijstje te maken met de games die wij, als redactie, hoog beoordeeld hebben in onze reviews.

In totaal hebben wij zeven games een 90% of hoger gegeven en hieronder vind je al de games terug die naar onze mening bij de absoluut top hoorde dit jaar.

Horizon Forbidden West (95%)

Horizon Forbidden West is een vervolg zoals we het graag zien en weet zijn voorganger op veel vlakken ook te overtreffen. Het verhaal van de game is een van de grootste troeven, en is ontzettend goed geschreven en uitgewerkt. Daarnaast komt Forbidden West echt tot leven dankzij de onvergetelijke personages en plotwendingen die een stevig tempo aanhouden, maar zeker niet gaan vervelen. De gameplay is vertrouwd gebleven maar kent een aantal subtiele uitbreidingen, zoals nieuwe mechanics, wapens en munitie om het elimineren van machines en mensen een enorm bevredigende klus te maken. ervaring. Dit alles is verpakt in een spelwereld die met ontzettend veel detail in elkaar is gezet en zorgt voor een avontuur die je niet snel zal vergeten!

Elden Ring (95%)

Elden Ring is de natte droom geworden van menig Dark Souls-fan. De welbekende gameplay gecombineerd met een grote open wereld en een aantal toffe nieuwe gameplay mechanics zorgt voor de nodige evolutie die het genre nodig had, terwijl het nog steeds vertrouwd aanvoelt. Elden Ring zal alsnog een pittig moeilijk spelletje zijn, al voelt het iets vergevingsgezinder dan andere games in het genre. Al met al is Elden Ring een geweldig fantasty avontuur, met toffe visuals en dito gamplay, maar het is zeker niet weggelegd voor alle gamers.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga (90%)

The Skywalker Saga is een gigantische game die je eindeloos kunt blijven spelen. Er zijn enorm veel werelden om te verkennen, een shitload aan personages om te ontdekken en de game kent ook nog eens flink wat replay waarde. Dit is dan ook de meest uitgebreide en ambitieuze Star Wars-game tot nu toe en een must-play voor zowel LEGO- als Star Wars-fans!

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge (90%)

Shredder’s Revenge is geen overdreven lange game ervaring, maar kent genoeg content, uitdaging en herspeelbaarheid wat ervoor zorgt dat je jezelf er zeker uren mee kunt vermaken. De game is leuk om alleen te spelen, maar komt pas echt tot zijn recht met een aantal vrienden op de bank. Hoewel ik weinig te klagen heb over Shredder’s Revenge zijn er een aantal kleine dingen die ik anders had willen zien. Zo is het jammer dat de cutscenes niet zijn ingesproken door de originele voice-cast en hoor je de stemmen alleen terug in de one-liners die je om de oren vliegen tijdens de gameplay.

A Plague Tale: Requiem (90%)

A Plague Tale: Requiem is net als zijn voorganger weer een ​​zeer goed uitgevoerde game. Het verhaal blijft net zo boeiend, en kent een keur aan meeslepende personages. De talloze mechanics houdt de game spannend en het tempo geeft je het gevoel dat je de juiste hoeveelheid op de juiste momenten hebt gehad. De algehele grafische presentatie is gewoon verbluffend te noemen en naar mijn mening kan A Plague Tale: Requiem makkelijk aan de “Best Of” -lijstjes van 2022 toegevoegd worden.

Tunic (90%)

Op het eerste oog ziet Tunic er als een heel lief spelletje uit, maar dit is enkel optisch bedrag. De game is namelijk wel erg uitdagend voor de gemiddelde gamer. Zowel de puzzels als de vijanden vragen flink wat tactisch denkvermogen en het is niet altijd even duidelijk waar je heen moet en wat je moet doen. De game zal je ongeveer 12-uur kosten om uit te spelen, maar er is veel dat je onderweg kan missen en daardoor zal je de game zeker nog een keer spelen. Al met al een hele fijne aanrader voor diegene die van een pittige game houden.

God of War Ragnarök (90%)

God of War Ragnarök is wat je mag verwachten van een typisch vervolg op een blockbuster game. Ondanks dat de game een paar kleine minpunten kent, kunnen wij niets anders zeggen dat het een uitstekende game is geworden. Hoewel het niet als een echte new-gen ervaring aanvoelt, is Ragnarök wel een ervaring waar je enorm van zult genieten, van de bombastische opening tot het epische einde!

Andere noemenswaardige games

Hierboven zie je het lijstje van de hoogst scorende games op StarGamers. Toch kende 2022 nog een aantal andere bijzondere games die we je zeker niet willen onthouden.

SIFU (80%)

Hoewel Sifu niet voor iedereen is weggelegd is het wel een game die je lang bij zal blijven. De game is namelijk best moeilijk en hierin spelen geduld en de bereidheid om jezelf te perfectioneren een grote rol. Sifu is wellicht niet perfect, maar het is wel een eerlijke ervaring. Een van de weinige negatieve aspecten die ik tegenkwam in de game, is de camerabesturing die in sommige scènes niet alleen vervelend is, maar je zelfs een hele run kan kosten. Maar dit zijn allemaal slechts kleine ongemakken als je de opzet van Sifu als geheel bekijkt. Het voelt niet als een indiegame, maar toch is het niet voor iedereen weggelegd. Je hebt geduld nodig en je hebt het vermogen nodig om de talloze momenten te overwinnen waarop het spel je tot het uiterste van ergernis weet te frustreren. Het maakt allemaal deel uit van het worden van een groot Kung Fu-meester, een pad dat slechts voor enkelen is gereserveerd!

Stray (80%)

Stray is een leuke game met een interessant verhaal over een gevallen beschaving. Wanneer je jezelf een weg baant door de vervallen stad en de omliggende gebieden, voelt de gameplay soepel en bevredigend aan, hoewel vrij springen wel een welkome toevoeging zou zijn. Wat de game echter heel goed doet, is dat het werkelijk het gevoel geeft dat je als een kat speelt. Jee kunt jezelf bewegen zoals een kat zou doen, maar het kent ook hele toffe dingen zoals miauwen, wrijven tegen benen van robots, spinnen tijdens een dutje, krabben aan armleuningen en tapijten van de bank en spelen met een bal. De puzzels zijn slim, grafisch ziet er goed uit en de muziek zorgt voor de nodige sfeer. Altijd al een kat willen zijn? Dan is Stray zeker jouw game!

The Last of Us Part I (70%)

The Last of Us: Part 1 is een opmerkelijke technische prestatie, maar wel een waar niemand om heeft gevraagd en die ook nog niet echt nodig was. Grafisch is de game ongelooflijk mooi verbeterd, de AI is stukken beter dan het origineel, het kent DualSense ondersteuning en de 3D-audio is fenomenaal te noemen. Hoewel ik behoorlijk positief ben over deze remake, moet ik wel de keerzijde meewegen. Zo kun je The Last of Us Remastered namelijk gewoon gratis spelen dankzij de PlayStation Plus Collection op PS5, terwijl deze remake je een harde 80 euro kost en net iets minder content heeft dan het origineel.

The Last of Us: Part I is dan een prachtige maar ook een volledig onnodige remake. Als je er heel sceptisch naar zou kijken dan zou ik de remake afrekenen op het volledig ontbreken van de multiplayer, de ietwat gedateerde gameplay en het feit dat de originele game gratis is te spelen via de PlayStation Plus Collection. Als kanttekening melden wij dan ook dat The Last of Us: Part I alleen aan te raden is aan nieuwkomers en die-hard fans van de serie.

The Callisto Protocol (80%)

The Callisto Protocol is een verbluffende visuele showcase geworden en een fantastisch voorbeeld van hoe een filmische ervaring aangepakt moet worden in een game. Hoewel het op momenten best frustrerend kan zijn, weet het een bevredigende spelervaring op te leveren. De game kent de nodige framerate issues (die onlangs met een patch aardig verholpen zijn), het eindbaasgevecht is eerlijk gezegd een beetje een anti-climax en de game is een beetje aan de korte kant. Toch weet The Callisto Protocol een huiveringwekkend avontuur neer te zetten, en is dit zeker een van de meest meedogenloos enge sci-fi horror-games van dit moment die je gespeeld moet hebben.

Pokémon Scarlet & Violet (70%)

Over het algemeen zijn Pokémon Scarlet &Violet ontzettend toffe games om te spelen en waar je ook zeker heel lang plezier van zult hebben. De basis voor een extreem sterk en boeiend Pokémon-game is gelegd, maar beide games zijn technisch zeker niet perfect en hadden best nog wel wat extra maandjes van ontwikkeling kunnen gebruiken. Voornamelijk de performance is schrikbarend slecht te noemen, en zelfs die-hard Pokéfans zullen moeite hebben om hun favoriete Pokémon voorbij te zien kruipen met vijf frames per seconde. Al met al zijn Pokémon Violet & Scarlet hele toffe games die je zeker moet spelen, maar de gebreken zorgen er wel voor dat het geen probleemloze spelervaring is.

Wat vindt jij?

Tot zover het overzicht van de beste games van 2019. Wij zijn natuurlijk ook benieuwd naar jou! Wat vind jij de beste game van het afgelopen jaar? laat het ons weten in de comments op onze website of Facebook pagina.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x